Užas u Dalasu: Pokušao mačem da odbrani radnju od lopova, huligani ga kamenovali i šutirali

Huligani napravili haos na ulicama Dalasa

  • 12

Cela Amerika je na nogama posle ubistva Džordža Flojda, koji je nastradao prilikom hapšenja u Mineapolisu.

Protesti su buknuli u nekoliko gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, a oni su doneli okršaje policije i demonstranata, ali i uništavanje izloga i pljačke.

To se upravo desilo u Dalasu, gde je nekoliko huligana pod plaštom “protesta” odlučilo da opljačka jednu radnju.

Vlasnik prodavnice se, međutim, odlučio da se odbrani od lopova koristeći ni manje ni više, nego mač. Međutim, brojni huligani su ga savladali kamenovavši ga, a zatim su ga šutirali u tolikoj meri da je sav bio u krvi.

Prvi put posle 1992. godine: Amerika na nogama, Pentagon stavio vojnu policiju u pripravnost

 

U jeku novog razvoja događaja, ministarstvo odbrane naredilo je vojsci da stavi u pripravnost aktivne jedinice vojne policije u Mineapolisu zbog protesta koji su počeli posle smrti Flojda.

Kako navodi “Njujork tajms”, funkcioneri su saopštili da je vojska u petak izdala naređenje za "pripremu za raspoređivanje" vojne policije iz nekoliko vojnih baza širom zemlje. Vojna naredbe su stigle na zahtev predsednika Donalda Trampa zbog nacionalne sigurnosti.Jedinice vojne policije korišćene su 1992. za vreme nemira u Los Anđelesu.

Protesti su tada počeli posle oslobađajuće presude četvorici policajaca koji su učestovali u brutalnom premlaćivanju Rodnija Kinga.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    31. maj 2020 | 23:29

    E lepo kad bi građanski rat izbio mi bi se oslobodili amerike još jedan takav i u izrael koji ih je stvorio takve okorele i svet bi bio mnogo bolje mesto za život.

  • Predator

    31. maj 2020 | 23:28

    Građanski rat u americi značilo bi sloboda u celom svetu narednih nekoliko godina

  • Гаргамел

    31. maj 2020 | 21:56

    Ма није могуће. Тамо је живот мед и млеко , дивни људи , цивилизовани ! Такво понашање је својствено нама са западног Балкана .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA