Tropska oluja Amanda napravila haos u Centralnoj Americi: 7 osoba poginulo, među njima i dete (8)

Predsednik te zemlje Najib Bukele proglasio je 15-dnevno vanredno stanje

  • 0
El Salvador Foto: Tanjug/AP

Prva ovogodišnja tropska oluja Amanda potopila je danas delove Centralne Amerike, a u poplavama je stradalo najmanje sedam osoba, saopštili su zvaničnici El Salvadora.

Među stradalima je i osmogodišnje dete, a gradonačelnik San Salvadora Ernesto Majšont saopštio je da je 50 kuća uništeno, a stotine ljudi evakuisano zbog izlivanja reka iz korita, prenosi AP.

Predsednik te zemlje Najib Bukele proglasio je 15-dnevno vanredno stanje, kako bi se država izborila sa obilnim padavinama koje su počele pre dva dana, dok je ministar unutrašnjih poslova Mario Duran izjavio je da je zemlja u kritičnoj situaciji.

Oluja Amanda je jutros imala udare vetra 65 kilometara na sat, ali je ubrzo oslabila i prešla u tropsku depresiju sa udarima vetra od 55 kilometara na sat, da bi potom u Gvatemali u toku popodneva imala udare jačine 75 kilometara na sat.

Meteorolozi predviđaju da bi oluja trebalo noćas da oslabi.

Oluja bi mogla da donese padavine od 25 do 38 santimetara kiše u El Salvadoru, južnoj Gvatemali, zapadu Hondurasa i jugoistočnom Meksiku, dok se manje količine padavina očekuju u delovima Nikaragve i Belizea.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA