Oružani napad u Nigeriji: 500 muškaraca upalo u selo i ubilo najmanje 18 ljudi

Napadači su iz sela ukrali i više hiljada grla stoke

  • 0
Nigerija Foto: Printscreen/Youtube

Naoružani napadači ubili su najmanje 18 ljudi u severnoj nigerijskoj državi Katsina, uključujući jednog lokalnog zvaničnika, saopštili su policijski izvori i očevici.

Oko 500 muškaraca na motociklima, od kojih su neki bili naoružani automatskim puškama, prošli su u nedelju kroz selo Sabon Garin, gde su ubili najmanje 18 ljudi, uključujući i lokalnog zvaničnika Abdulhamida Sanija (55) posle neuspelog pokušaja da ga kidnapuju, preneo je Rojters.

Napadači su iz sela ukrali i više hiljada grla stoke.

- Do sada je potvrđeno da je ubijeno najmanje 18 ljudi, a sumnja se da je ubijeno još mnogo drugih - rekao je jedan od meštana sela Rojtersu u telefonskom razgovoru.

Drugi meštanin je rekao britanskoj agenciji da su se napadači zajedno sa ukradenom stokom uputili ka drugim selima u nigerijskom regionu Batsari.

Taj očevidac je rekao Rojtersu da su mnogi meštani pobegli iz svojih domova.

Portparol policije Gombo Isa je potvrdio navode očevidaca, dodajući da pripadnici policije "pretražuju šume" kako bi se dokopali napadača.

Rojters navodi da su u sličnim napadima kriminalnih naoružanih bandi prošle godine ubijene na stotine ljuti u severozapadnoj Nigeriji.

Ova najmnogoljudnija afrička zemlja već se bori sa brojnim drugim bezbednosnim problemima izazvanim pobunama radikalnih islamista i nasiljem među stočarima u centralnim regionima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA