Talas demonstracija se širi Evropom: Na protestu zbog ubistva Džordža Flojda uhapšeno 11 Britanaca

Osim u tri britanska grada, protesti održani još u Francuskoj, Nemačkoj i Danskoj

  • 2
London, protest, Džordž Flojd Foto: Tanjug/ AP

U Londonu i još nekoliko gradova Velike Britanije u nedelju su održani protesti u znak podrške demonstracijama u SAD koje su izbile nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja u Mineapolisu, a u britanskoj prestonici uhapšeno je 11 demonstranata.

Policija u Londonu saopštila je da je do hapšenja došlo zbog napada na policijske službenike ili nošenja oružja, kao i da su svi uhapšeni starosti između 17 i 25 godina, preneo je sinoć britanski San.

Učesnici su se najpre okupili na Trafalgar skveru, a zatim preko Vestminstera došli do američke ambasade u Londonu, noseći plastične transparente na kojima je pisalo "za rasizam nema mesta", "bez pravde nema mira".

Kako se navodi, protesti su bili uglavnom mirni, mnogi su nosili maske za lice, a u znak protesta podizali pesnicu u vis.

Osim u Londonu, protesti su održani i u britanskim gradovima Mančesteru i Kardifu, kao i u Francuskoj, Nemačkoj i Danskoj.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgd

    1. jun 2020 | 10:02

    Gde su oni, tu su I problem. Vazno je ne dati im da se nasele po Srbiji, inace zaboravite na bezbedan zivot I ulice koje imamo danas.

  • M.K.

    1. jun 2020 | 16:58

    Eto i kod njih gradjanski rat .Pre ili kasnije se to moralo desiti, 5 % stanovniištva poseduje sve a ostali 95 % nemaju osnovno ili zive na egzistencijalnom mimimumu ... poslednji stadium kapitalizma. Americka vojna industrija naj vise zaradi globalno gledano bez toga ne bi ni opstali . Sozialni i zdravstveni sistem katastrofalan zdravstveno osiguranje luksus nek vide sad kako je mada pravi starosedeoci Indijanci nisu nizašta krivi.I oni su tamo manjina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA