≫ 

Stravične scene u SAD: Policija pucala na ljude koji su ih snimali sa svojih terasa

Policija primenjuje silu čak i nad ljudima koji nisu izašli na ulice

  • 23

Situacija u SAD se otela kontroli. Već šesti dan traju protesti zbog ubistva Džordža Flojda, a narod je izašao na ulice u više od 100 američkih gradova. Buknuli su neredi u Vašingtonu, Njujorku i mnogim drugim gradovima, a policija je privela više hiljada ljudi.

Vlasti u Vašingtonu uvele su policijski čas, pošto brojne policijske snage ni posle nekoliko sati nisu uspele da zauzdaju učesnike protesta, okupljene oko Bele kuće. Nekoliko požara zapaljeno je u neposrednoj blizini mesta u kojem boravi predsednik SAD, pa je Tramp na kraju zbog svoje bezbednosti prebačen u bunker.

Policija je bez problema odgovarala silom na svaki potez demonstranata, bacajući šok bombe i suzavce, a najnoviji snimak koji stiže iz Minesote svedoči da neretko upotrebljavaju silu čak i prema građanima koji nisu na ulicama.

Naime, jednog momka su ranili gumenim metkom samo zbog toga što je stajao na svojoj terasi i snimao kordon policije i oklopno vozilo kako prolaze njegovom ulicom.

Policija je, kao što se može videti u snimku na početku teksta, prvo veoma oštrim tonom naredila mladiću i njegovim prijateljima da uđu u kuću, a kada ih nisu poslušali, jedan od policajaca je bez problema zapucao u njihovom pravcu i jednog mladića pogodio u nogu.

Podsetimo, neredi u SAD su počeli zbog ubistva Džordža Flojda, koji je preminuo nakon brutalnog hapšenja, gde mu je policajac duže od 8 minuta klečao na vratu, iako je Flojd sve vreme govorio da se guši i da ne može da diše. Naime, policija je došla da hapsi Flojda nakon poziva da je došao u jednu radnju da kupuje sa lažnom novčanicom od 20 dolara. Oni su tvrdili da se Flojd opirao hapšenju, ali je naknadno snimcima dokazano da se mirno predao.

Video: Haos ispred Bele kuće: Protestanti divljaju, smenjuju se vatra, suzavac i biber sprej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milance

    1. jun 2020 | 10:14

    nas bi za ovo bombardovali....

  • xx

    1. jun 2020 | 10:39

    Ne igra mecka, trebali su dimnu bombu ubacit im.

  • aaaaaa

    1. jun 2020 | 10:46

    Što neko od naših vlasti ne ponudi pomoć Trampu zar ćemo da gledamo ovo skrštenih ruku? Šta je svama ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA