≫ 

Lukašenko opet šokirao izjavom: "Predsednik ima jaku vlast u Belorusiji, to žena ne može da radi"

Predstojeći predsednički izbori u Belorusiji održaće se 9. avgusta, a na njima će po šesti put učestvovati Aleksandar Lukašenko koji obećava da će sve biti pošteno

  • 4
Aleksandar Vucic i predsednik Belorusije Aleksandar Lukasenko

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Belorusije  Aleksandar Lukašenko izjavio je da žena ne može da bude predsednica te zemlje jer društvo nije zrelo za to.

Kako kaže, po ustavu predsednik ima jaku vlast, a to žena ne može da radi.

- Mi nismo Litvanija gde je predsednica bila Dalija Gribauskajte koja je došla, smešila se, posedela i otišla. Ona ni za šta nije odgovarala jer je Litvanija parlamentarna republika - objasnio je svoj stav Lukašenko.

Predstojeći predsednički izbori u Belorusiji održaće se 9. avgusta, a na njima će po šesti put učestvovati Aleksandar Lukašenko koji obećava da će sve biti pošteno.

Za sada je na spisku 15 predsedničkih kandidata, a do 19. juna bi grupe za svoje predstavnike trebalo da sakupe po 100.000 potpisa, što će za pojedince biti veliki problem.

Lukašenko je pet puta zaredom pobeđivao, a i sada ima velike šanse. Samo 1994. je morao u drugi krug glasanja. Pre pet godina je dobio čak 83,49 posto glasova, a drugoplasirana Tatjana Korotkevič samo 4,42 posto glasova.

Analitičari prognoziraju da će Lukašenku najozbiljniji protivkandidat biti Vladimir Cepkalo (55) koji je pet godina bio ambasador Belorusije u SAD. On je osnovao beloruski Park visokih tehnologija kojim je i rukovodio od 2005. do 2017, prenose Nezavisne.

Cepkalo je osmislio koncepciju kako da Belorusija postane zemlja kompjuterskih tehnologija. Na nedavnoj konferenciji za novinare je kazao da je Belorusiji neophodna modernizacija u svim sferama. On ocenjuje da se poslednjih deset godina Belorusija ne razvija.

Video: Minsk: Hiljade ljudi prisustvuje paradi uprkosi epidemiji

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    1. jun 2020 | 23:31

    Divim se ovom coveku i blago narodu kojem je on Predsednik. Jedini na planeti koji nije uvodio nikakve mere o koroni ni ti zatvarao svoje granice i svoj narod, sve se odvijalo normalno kao da se nista ne desava a za Vaskrs smo ga mogli videti u Crkvi sa svojim vernicima. To Care ziv nam bio jos 100 godina i toliko vladao, mnogo puta si pokazao da si Srbima i Srbiji jedan od najvecih prijatelja kad nam je bilo najteze 99 god, za tebe tad nisu vazile ni sankcije koje je ceo svet uveo prema nama, to ti Srbski narod nikad nece zaboraviti !

  • nikolas

    1. jun 2020 | 23:33

    OPET CE POBEDITI LUKASENKO JER TU CIJA NECE MOCI DA POSTAVI AMERICKU MARIONETU ZA PREDSEDNIKA !!!!!!

  • febo

    2. jun 2020 | 02:51

    И шта је лоше рекао

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA