Vratili se Anonimusi: Zapretili policiji, žele da razotkriju brojne zločine

Grupa poznata po targetiranju i sajber napadima poslednjih godina se primirila, međutim nakon najnovijih dešavanja u SAD i masovnih protesta rešila je da "izađe iz senke"

  • 0
anonymous, anonimusi hakeri, Foto: Pixabay

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda podstaklo je hakersku grupu Anonimusi da se ponovo aktivira i obeća da će razotkriti brojne zločine policije Mineapolisa.

Grupa poznata po targetiranju i sajber napadima poslednjih godina se primirila, međutim nakon najnovijih dešavanja u SAD i masovnih protesta rešila je da "izađe iz senke", piše BBC.

U vezi sa protestima koji su odgovor na ubistvo Džordža Flojda, Anonimusi su izveli različite oblike sajber napada, a jedan od njih je najverovatnije i napad na sajt policije Mineapolisa, koji je tokom vikenda bio oboren.

Grupa Anonimusi poznata je po tome što nemaju lidera i što im pripada veliki broj pojedinaca koji imaju različite prioritete, ali uopšteno njihova meta su oni za koje smatraju da zloupotrebljavaju vlast i koje napadaju tako što im obaraju sajtove ili im isključuju internet.

Nose karakteristične maske s likom Gaja Foksa, koje su postale poznate nakon romana Alana Mura "V za vendetu", a u kojem revolucionar anarhista stavlja masku kako bi srušio korumpiranu vladu.

Video: Policajac udarcem onesvestio ženu koja je šamarala njegovog kolegu tokom protesta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA