≫ 

Guverner Njujorka Trampu: Hvala, ali ne, hvala! Predsednik pokušava da prekroji stvarnost

Kuomo inisistira na tome da su to sporadični slučajevi destruktovnog ponašanja i da čine neznatnu manjinu demonstranata

  • 0
Donald Tramp, Andrew Cuomo, Endrju Kuomo

Foto: Tanjug/AP

Guverner države Njujork Endrju Kuomo poručio je "Hvala, ali ne" pretnji predsednika Donalda Trampa da će mobilisati vojsku kako bi se izborili sa neredima nastalim nakon smrti nenaoružanog Afroamerikanca kome je policajac klečao na vratu nakon što ga je uhapsio.

- Predsednik pokušava da prekroji stvarnost - rekao je Kuomo i dodao da čak i u Vašingtonu ima ljudi na ulicama koji protestuju:

- To su mirni protesti. Uglavnom su to mladi ljudi, belci, koji su uvređeni onim što su videli kada je ubijen Flojd, što i treba da budu.

Kuomo inisistira na tome da su to sporadični slučajevi destruktovnog ponašanja i da čine neznatnu manjinu demonstranata.

- Kriminalne aktivnosti ne možemo tolerisati i moraju se zakonski sankcionisati, ali pljačkaši su se umešali sa demonstrantima. Međutim, ono što je predsednik danas uradio jeste da je pozvao američku vojsku protiv američkih državljana - rekao je Kuomo.

Predsednik SAD Donald Trump zapretio je da će poslati vojsku da uguši nemire zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privođenja, koji su ušli u sedmi dan.

Bela kuća protesti Džordž flojd

Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao da će, ako gradovi i države ne budu kontrolisali proteste, on rasporediti vojsku i brzo rešiti problem.

- Dok ovo govorim, raspoređujem hiljade i hiljade teško naoružanih vojnika i pripadnika snaga reda da zaustave nerede, pljačke, vandalizam, napade i bezobzirno uništavanje imovine -  rekao je Tramp u obraćanju iz ružičnjaka Bele kuće.

Video: Policijsko vozilo se zakucava u demonstrante

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA