≫ 

Demonstranti uzvraćaju udarac: Zaleteo se kolima na policajce, dvojicu pokosio

Dvojica policajaca zadobila su teške telesne povrede

  • 2

Dva policajca su povređena kada je automobil uleteo među policajce u Bufalu u državi Njujork, tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, prenosi BBC.

Jedan od njih je zadobio ozbiljne povrede, ali nije životno ugrožen, dok je drugi u stabilnom stanju, saopštila je policija.

Protesti u SAD ušli su u sedmi dan, a predsednik SAD Donald Tramp zapretio je da će poslati vojsku da uguši nemire.

Zbog smrti Džordža Flojda, koji je preminuo nakon brutalnog privođenja, policajac Derek Šovin optužen je za ubistvo trećeg stepena, a još tri policajca su otpuštena.

Ko je bio "nežni div" i da li je poznavao svog dželata?

Kada je pušten iz zatvora, Flojd se preselio se u Mineapolis i želeo da tamo započne novi život. Znali su ga kao nežnog diva. Rođen je u Severnoj Karolini pre 46 godina, a živeo u Hjustonu (Teksas).

Znali su ga još i kao velikog Flojda. Bio je otac šestogodišnje devojčice koja živi u Hjustonu sa svojom mamom, Roksi Vašington. Ona je rekla za Hjustonsku hroniku da je Flojd bio dobar otac njihovom zajedničkom detetu - Đijani.

Policijskim vozilom uleteo u masu i obarao ljude

Protesti u SAD ušli su već u sedmi dan, a policija neretko odgovara silom. Na snimku koji se širi društvenim mrežama vidi se kako više vozila policije prilazi okupljenim građanima, a onda jedno naglo ubrzava i uleće u masu, obarajući nekoliko ljudi. Još nije poznato da li je neko povređen u incidentu, a vlasti kažu da je svemu prethodilo "bahato" ponašanje građana, koji su uklonili postavljene barikade.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    2. jun 2020 | 09:34

    Nadam se da se budala raduje robiji od 20 god koju će dobiti za ovo.

  • Reziser

    2. jun 2020 | 09:40

    Ljudi moji ovo je sve pod parolom Hilari Klinton i njenih ljudi. I ovaj policajac sto je ubio ovog jadnog coveka, je njen covek. Samo da se nemiri unesu u drzavu i smene Trampa. A policajac sto je ubio ovoga, nece dobiti nikakvu kaznu. Meni to tako izgleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA