≫ 

"Brate, namerio si se na pogrešnog": Krenuli da hapse Afroamerikanca, ubrzo su zažalili

Policajci se nameračili na Afroamerikanca i ubrzo su zažalili zbog te odluke

  • 2
Hapšenje, Afroamerikanac, FBI Printscreen Youtube

Širom SAD već sedam dana se organizuju protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro nakon brutalnog hapšenja, tokom kojeg mu je policajac klečao na vratu. Dok građani u više od 140 američkih gradova demonstriraju zbog brutalne upotrebe policijske sile i to neretko na Afroamerikancima, na društvenim mrežama se pojavio snimak koji možda najbolje ilustruje čime su ljudi u SAD izloženi i to samo zbog toga što su druge boje kože.

Snimak je nastao godinu dana pre ubistva Flojda, ali je zbog aktuelne situacije postao viralan. Na njemu se vidi kako dvojica policajaca prilaze Afroamerikancu koji mirno sedi i puši i kreću da ga ispituju, a potom i privode.

- Izabrali ste mene zbog boje moje kože, pretpostavljate da sam neko ko nisam. Maltretirate me, nameračili ste se na pogrešnog - pokušavao je Afroamerikanac da se objasni sa policajcima, ali bez uspeha.

Oni su ga naterali da ustane i potom krenuli da mu stavljaju lisice. Mladić je i dalje pokušavao da im objasni da je bolje da ga ne diraju i da on nije to što misle, te da treba da ga ostave na miru jer nikom ništa nije uradio.

Ipak, policajci nisu prestali da ga muštraju. Kada su mu konačno stavili lisice, on im je sa osmehom rekao da zavuku ruku u njegov zadnji džep i izvuku njegov novčanik u kom su mu dokumenta.

Jedan od policajaca ga je poslušao i ubrzo pobeleo, a potom je drugom hitno pokazao novčanik i u sledećem trenutku su skinuli lisice mladiću.

Nikad nije obelodanjeno ko je Afroamerikanac zaista, ali mladić koji je napravio snimak je uveren da je u pitanju agent FBI.

Video: Terenskim vozilom se zaleteo u policiju i probio kordon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    2. jun 2020 | 10:17

    To je ta 'čuvena' americka demokratija koja postuje 'prava' gradjana i 'beine se' xa 'prava ' manjina svuda u svetu, a u njihom ' dvorustu' ubijaju koga stignu.

  • Sik

    2. jun 2020 | 10:54

    Sva podrska afro amerukancima!!!! Beograd!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA