≫ 

Tramp sa Biblijom ispred izgorele crkve Svetog Jovana: Amerika na nogama posle smrti Džordža Flojda

Tramp je najavio da će upotrebiti vojsku kako bi sprečio pljačkanje i vandalizam

  • 7

Sjedinjene Američke Države su na nogama. Nasilni protesti izbili su u nekoliko američkih gradova posle smrti Džordža Flojda, a demonstracije prate žestoki okršaji policije i demonstranata.

Protesti su, međutim, prerasli u nekim delovima u običan vandalizam, a pored brojnih opljačkanih prodavnica kao što su "Najki", "Dolče i Gabana" i "Šanel", nastradala je i crkva Svetog Jovana u Vašingtonu.

Ovaj religijskih objekat poznat je i kao predsednička crkva, budući da se nalazi nedaleko od Bele kuće.

Kao odgovor na ovaj čin, ispred crkve se pojavio predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, koji je držeći bibliju pred kamerama održao kratak govor.

- Imamo sjajnu zemlju, najbolju zemlju na svetu... Napravićemo je još boljom, a to neće dugo trajati - rekao je Tramp novinarima.

Da podsetimo, Tramp je najavio da će poslati vojsku da uguši nemire zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privođenja, koji su ušli u sedmi dan.

Tramp je rekao da će, ako gradovi i države ne budu kontrolisali proteste, on rasporediti vojsku i brzo rešiti problem, prenosi BBC.

Tramp se tada obraćao iz Ružičnjaka Bele kuće, u trenutku dok je policija u blizini predsedničke rezidencije suzavcem i gumenim mecima rasterivala demonstrante.

- Dok ovo govorim, raspoređujem hiljade i hiljade teško naoružanih vojnika i pripadnika snaga reda da zaustave nerede, pljačke, vandalizam, napade i bezobzirno uništavanje imovine - rekao je Tramp.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    2. jun 2020 | 14:17

    Satanisti napadaju Trampa pale crkve,slicno i u CG.Podrska Trampu u borbi protiv globalista

  • nikolas

    2. jun 2020 | 13:28

    KAD SE PALI CRKVA TO VISE NIJE PROTEST !!!

  • Q

    2. jun 2020 | 13:46

    Digli se satanisti da sprece Trampa da ih pohapsi! Drzi se Donalde ne mogu ti nista samo ostro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA