Mirno su protestovali i klečali na kolenima, ali policija ih je ipak gađala suzavcem

Grupa demonstranata imala je i ruke podignute iznad glave, a sve se dogodilo oko 30 minuta pre početka policijskog časa uvedenog zbog žestokih demonstracija zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda

  • 0

Gradonačelnik i šef policije u gradu Ričmondu u Virdžiniji izvinili su se nakon što je policija gađala suzavcem demonstrante koji su mirno protestovali klečeći na svojim kolenima i to udaljeni nekoliko metara od kordona policije.

Grupa demonstranata imala je i ruke podignute iznad glave, a sve se dogodilo oko 30 minuta pre početka policijskog časa uvedenog zbog žestokih demonstracija zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Policija je tvrdila da su gađali demonstrante koji su pokušali da sruše statue Konfederacije u tom gradu.

Protiv policajca koji je navodno prvi bacio suzavac pokrenut je disciplinski postupak.

- Reči ne mogu ovo da isprave, reči ne mogu da povrate poverenje koje je srušeno večeras. Samo akcija. Samo će akcija popraviti ovu zajednicu. Dođite u gradsku kuću sutra u podne. Želim da se izvinim. Želim da slušam - napisao je na Tviteru gradonačelnik Levar Stoni.

Video: Ne mogu da dišem:Hiljade protestanata u Koloradu ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA