Hapšenje mladića uzburkalo Australiju: Policajac pod istragom, pojavio se snimak incidenta

Jedan od rođaka uhapšenog mladića objavio je da je on bio u parku, koji je manje od 100 metara udaljen od njegovog doma. Smatra da policija nije imala nijedan razlog da ga uhapsi

  • 1
Hapšenje Australija Printscreen/Twitter/@DaveSharma

Policajcu iz Novog Južnog Velsa su "ograničena ovlašćenja" i stavljen je pod istragu nakon što je na društvenim mrežama objavljen video na kojem on obara jednog tinejdžera prilikom hapšenja, inače pripadnika domorodačke zajednice.

Jedan od rođaka uhapšenog mladića objavio je da je on bio u parku, koji je manje od 100 metara udaljen od njegovog doma. Smatra da policija nije imala nijedan razlog da ga uhapsi.

Na snimku se čuje kako policajci razgovaraju sa grupom u kojoj je bio i ovaj tinejdžer, neposredno pre hapšenja.

Policajac je rekao: "Otvorite svoje uši", na šta mu je neko odgovorio: "Ne moram da otvorim svoje uši, slomicu ti vilicu, brate".

Policajac je onda poceo da hapsi mladica - nogom ga je sapleo tako da je pao, a ruke su mu stavili na leđa. Momak je udario glavom o pod od cigle.

Na snimku se čuje kako on jauče, a neko iz grupe negoduje.

Rođak mladića je rekao da je on odveden u policijsku stanicu pre nego što je odvezen u bolnicu.

Zadobio je modrice na ramenu, posekotine na kolenu, licu i laktu i ošteceni su mu zubi, ali mu ništa nije slomljeno, prenosi RTS.

- Oko pet sati posla podne policajci su patrolirali Vord parkom u Sari hilsu, i tada su razgovarali sa grupom tinejdžera. Sedamnaestogodišnji dečak je navodno zapreetio policajcu, pre nego što je uhapšen u odveden u policijsku stanicu - navela je policija u saopštenju.

U Australiji strahuju da bi ovaj slucaj mogao da eskalira kao što se desilo u SAD nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Poslanik iz redova zelenih Dejvid Šubridž rekao je da policija nikada ne bi tako tretirala belog tinejdžera.

I poslanik Dejv Šarma je na naveo da mu je muka od ovakvog ddogadaja i da sa velikim interesovanjem išcekuje nastavk istrage.

Pomoćnik komesara Mik Viling je rekao da isto onoliko koliko brine zbog onoga što je snimak pokazao brine i to što bi neko mogao da ga iskoristi da "zapali javnost" i napravi od ove situacije nešto što nije.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    3. jun 2020 | 09:14

    Znaci u svetu treba da vlada bezvlasce da radi sta ko hoce e nece moci policija treba da radi svoj posao I da cuva mir a ono sto je uradio onaj u ameriki on je ubica I to zesci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA