≫ 

Država Minesota pokrenula tužbu za kršenje ljudskih prava protiv policije zbog smrti Flojda

Guverner Minespote Tim Volc i Kancelarija za ljudska prava najavili su pokretanje istrage i podnošenje prijave na pres konferenicji u utorak popodne

  • 2
Džordž Flojd George Floyd Mineapolis Afroamerikanac

Foto: Tanjug/AP

Država Minesota danas je pokrenula tužbu za kršenje ljudskih prava protiv Policijske uprave Mineapolisa zbog smrti Džordža Flojda i najavila istragu da li u policiji ima sistematske diskriminatorske prakse, prenosi Rojters.

Guverner Minespote Tim Volc i Kancelarija za ljudska prava najavili su pokretanje istrage i podnošenje prijave na pres konferenicji u utorak popodne.

Porodica Džordža Flojda najavila je će ponedeljak i utorak sledeće nedelje biti održan pomen i služba u slavu njegovog života, navodi se u saopštenju Memorijalnog centra za planiranje Fort Bend.

Flojd, 46-godišnji muškarac, koji je odrastao u Hjustonu, ubijen je tokom sukoba sa policajcima Mineapolisa, stoji u saopštenju, preneo je CNN.

Javni pomen Flojdu biće održan u ponedeljak, a privatna služba na lokaciji koja nije otkrivena, 9. juna.

U saopštenju se poštovaoci Flojda mole da mirno učestvuju na protestima koji se održavaju u celoj zemlji, a s obzirom na aktuelnu epidemiju Kovida19 mole se svi koji će učestvovati na pomenu da nose maske i rukavice.

Video: Ne mogu da dišem:Hiljade protestanata u Koloradu ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    3. jun 2020 | 00:22

    Kao i obično, gomila gluposti od liberalno-levičarskih političara. Minesota tužila sopstvenu policiju, i šta će biti kad ih proglase krivima? Policija da plati kaznu u budžet iz kojeg se finansira? Znači iz budžeta da im se uplate sredstva za kaznu pa da ih odmah vrate nazad.

  • aaaaaa

    3. jun 2020 | 04:50

    Dje je sad FIFA da kazni ovoga policajca, ćute ko zaliveni a sjećate li se kako su nas kaznili 20 iljada kad smo navodno mi vrijedjali nekog crnca kad smo igrali sa englezima, a dje su sad da ih čujem evo im crnac ubijen, što se FIFA ne oglasi povodom ovoga dogadjaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA