≫ 

Oglasili se roditelji nestale devojčice Medlin: Nikada nećemo odustati od nade da ćemo je naći živu

U saopštenju izdatom povodom imenovanja muškarca osumnjičenog za otmicu, Kejt i Geri Meken su naveli da sve što su ikada želeli je da pronađu ćerku, otkriju istinu i odgovorne privedu pravdi

  • 0
Madeleine McCann, Medlin Mekejn

Foto: Profimedia/Ferrari

Roditelji nestale Medlin Meken naveli su da nikada neće odustati od pronalska njihove ćerke koje nema već 13 godina. Vlasti su večeras saopštile da je imenovan novi osumnjičeni otmičar.

U saopštenju izdatom povodom imenovanja muškarca osumnjičenog za otmicu, Kejt i Geri Meken su naveli da sve što su ikada želeli je da pronađu ćerku, otkriju istinu i odgovorne privedu pravdi.

- Nikada nećemo odustati od nade da ćemo naći Medlin živu, ali bez obzira na to kakav ishod bude, moramo da znamo, jer moramo da nađemo mir - naveli su oni.

Policija je navela da je osumnjičen 43-godišnji osuđivani pedofil čije ime nije objavljeno i koji se trenurtno nalazi u zatvoru u Nemačkoj.

Medlin Meken (3) je nestala u Portugalu 3. maja 2007. godine, a policija veruje da je osumnjičeni bio u kraju gde je ona poslednji put viđena.

Policija radi na tome da dobije još informacija o njegovom kombiju i drugom njegovom vozilu "jaguaru". Dan pošto je nestala, čovek je prebacio vlasništvo nad vozilom na drugu osobu.

- Neko tamo zna mnogo više nego što priznaje - kaže Mark Krenvel, koji vodi istragu. Ipak, ostaje u pitanju istraga o nestalom detetu jer nema dokaza ni da je devojčica živa ni da je mrtva. Ipak, nemačka agencija BKA sporovodi istragu ubistva.

Muškarac je inače u zatvoru zbog nečeg što nema veze sa nestankom male Medlin i već je od ranije osuđivan. On je u periodu od 1995. do 2007. godine boravio u tom delu Portugala, živeo je u kamperu, nomadskim životom, zadržavajući se danima na jednom mestu. Bio je i u Praja de Luz, gde je boravila porodica male Medlin i imao je telefonski poziv koji je trajao od 19.32 do 20.02.

Osumnjičenog opisuju kao belca, kratke plave kose, visokog oko 180 centimetara. Pre 13 godina, on je imao 30, ali je delovao mlađe, izgledao kao da ima 25 godina.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA