≫ 

Snimak hapšenja Pece Pitbula, posle napada na Zvicera: Uhvaćen u šumi, policija ga oborila u blato

Peca Pitbul, koji je robijao u Srbiji zbog teških krivičnih dela, prošle sedmice je uhvaćen u Ukrajini gde je, kako se sumnja, pokušao da ubije Radoja Zvicera

  • 25

Petar Jovanović (46), poznatiji kao Peca Pitbul, prošle sedmice je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu.

Peca Pitbul je uhvaćen sa još Srbinom Milanom Brankovićem, Makedoncem i Crnogorcem u Odesi, dok je pokušavao da pobegne u Moldaviju. Oni su uhvaćeni u šumi nakon višečasovne potrage. Kada ga je policija konačno sustigla Jovanović je pao na kolena, a potom je oboren u blato, i stavljene su mu lisice.

Nedugo nakon hapšenja za pokušaj likvidacije Zvicera isplivali su detalji o drugim zločinima Jovanovića, koji je, u međuvremenu osumnjičen i za ubistvo Marka M. koje je počinjeno na Bežanijskoj kosi 17. januara 2020. godine, saznaje Telegraf.rs.

Kako je MUP danas saopštio, nadležnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv Jovanovića, koji se sumnjiči da je u Ulici Danila Lekića Španca prišao vozilu u kojem se na mestu vozača nalazio Marko V. i u njega ispalio više hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda Marko V. je preminuo na licu mesta.

Petar Jovanović

Foto: strana.ua

Nije poznato gde je Jovanović boravio od likvidacije na Bežaniji, pa sve dok nije uhvaćen u Ukrajini nakon atentata na Zvicera. Sumnja se da je u Ukrajinu ušao početkom maja, gde je ekipa koja je učestvovala u atentatu na Zvicera kupila vozila, ali i oružje koje je korišćeno u pokušaju ubistva navodnog vođe kavčana.

Nakon neuspelog atentata 26. maja u Kijevu napadači su se dali u beg, a uhvaćeni su tokom noći 27. maja, u šumi dok su pokušavali da se dokopaju granice sa Moldavijom i napuste zemlju.

Robijao zbog teških krivičnih dela

 

Uhapšeni Jovanović i Branković su, inače, od ranije poznati policiji i u Srbiji su robijali zbog teških krivičnih dela.

Petar je osuđen na osam godina zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu, dok je Milan iza rešetaka proveo tri godine zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Petar Jovanović

Foto: strana.ua

Jovanović je iz zatvora izašao u martu 2018. godine, a njegov pajtaš u aprilu ove godine kada je pušten na uslovnu slobodu jer mu je kazna smanjena za 11 meseci. Petar je sa četvoro svojih saradnika 5. marta 2010. godine opljačkao Vojvođansku banku odakle su odneli čak 48.203.570 dinara.

Video: Ovo je oružje kojim su rešetali Radoja Zvicera vođu kavačkog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Var

    4. jun 2020 | 19:49

    Zanimljivo kako je ekipa u Ukrajini expresno uhapsena a kod nas svi ostaju nepoznati izvrsioci.

  • Kiza i komina

    4. jun 2020 | 19:48

    Covek je amater. Njih cetvorica u sacekusi nisu uspeli da usmrte nenaoruzanu metu, pobegli cim su culi pucnje, a na kraju se samozapalio pri paljenju automobila. Ovo je kako se ispostavlja drugi put da neuspesno pali auto, zbog prvog je robijao 8 godina, toliko o profesionalcu. Ne razumem ni nalogodavce, kapiram da ih boli uvo hoce li pitbul pasti ili nece, ali da saljes takve njuske u Ukrajinu da likvidiraju narko bosa pa to je smesno, oni su vec od granice zapraceni. Za ovakve stvari treba vojnik, covek bez dosijea koji nije sumnjiv, koji odradjuje posao u prolazu sa jednim ili dva metka i to je to.

  • Драган

    4. jun 2020 | 19:05

    Нас, обичне грађане не интересују медијске егзебиције већ способност државних институција да у држави одржавају ред , мир ,поштовање закона и владавина ПРАВА и ВДЕ .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA