≫ 

"Mala Medlin je verovatno mrtva": Policiji, osuđivani pedofil, 13 godina bio "ispred nosa"

Osumnjičeni je imenovan kao Kristijan Brukner i on se trenutno nalazi u zatvoru. Veruje se da je bio u području gde je Medlin nestala kada je imala tri godine dok je bila na odmoru sa porodicom u Portugalu

  • 5
Madeleine McCann, Medlin Mekejn Foto: Profimedia/Ferrari

Nemački tužioci koji istražuju nestanak devojčice Medlin Meken navode da se pretpostavlja da je ona mrtva. Istraga se sada vodi protiv 43-godišnjeg Nemca zbog sumnje za otmicu i ubistvo, dodao je javni tužilac, prenosi BBC.

Osumnjičeni je imenovan kao Kristijan Brukner i on se trenutno nalazi u zatvoru. Veruje se da je bio u području gde je Medlin nestala kada je imala tri godine dok je bila na odmoru sa porodicom u Portugalu.

Policija je zatražila pomoć javnosti u rešavanju slučaja, nakon što su u sredu objavili da imaju novog osumnjičenog.

- Pretpostavljamo da je devojčica mrtva. Imamo osumnjičenog koji je seksualni predator već osuđivan za zločine nad devojčicama i on već izdržava dugu kaznu - rekao je Hans Kristijan Volters, javni tužilac.

Dodaje se da je osumnjičeni živeo u Algarveu između 1995. i 2007. godine i da je radio u tom području, a bavio se i keteringom, ali je i bio uključen u nekoliko krađa u hotelima i trgovinu drogom.

Roditelji Medlin Meken Kejt i Geri naveli su da su nove informacije "potencijalno veoma značajne".

Klerens Mičel koji zastupa porodicu od trenutka kada je Medlin nestala rekao je da se za 13 godina ne može prisetiti slučaja kada je "policija bila tolio specifična kada je reč o nekom pojedincu".

Britanska policija koja sarađuje sa portugalskom i nemačkom navodi da se slučaj i dalje vodi oko "nestale osobe" jer nema konačnih dokaza o tome da li je Medlin živa ili ne.

Madeleine McCann, Medlin Mekejn kombi Foto: Metropolitan police

Osumnjičeni je opisan kao belac, kratke plave kose, visok oko 1,8 metara. Takođe objavljene su i fotografije dva vozila, kombija i automobila, koji su navodno povezani sa tim čovekom, kao i fotografija kuće u Portugalu.

Dan nakon što je Medlin nestala 2007, osumničeni je preveo automobil marke "jaguar" na drugo ime.

Da podsetimo, Medlin je nestala iz hotelskog apartmana u Praja da Luz uveče 3. maja 2007. dok su njeni roditelji bili sa prijateljima u obližnjem baru. Imala je tri godine.

Njen nestanak doveo je do opširne potrage širom Evrope.

Madeleine McCann., Medlin Mekejn, nestala devojčica, policija, roditelji, Germany Britain Missing Girl Foto: Tanjug/AP

Kako je pedofil iz Nemačke pobegao policiji?

Kristijan Brukner se nalazi u zatvoru u Kilu na severu Nemačke. Ima 17 presuda i navodno je počeo da zlostavlja devojčice još kao tinejdžer. Trenutno služi kaznu za silovanje.

"Dejli mejl" navodi da je jedan prijatelj prijavio da mu je Brukner otkrio da "zna sve o tome šta se desilo sa Medlin".

Portugalska policija je potom otkrila da se Brukner nije nalazio na listi od 600 osumnjičenih uprkos svojoj kriminalnoj prošlosti i odluci da napusti letovalište u Portugalu ubrzo nakon nestanka Medlin.

Otkriveno je takođe da je Brukner proveo 12 godina u Algarveu, da je tamo dilovao drogu, pljačkao vikendice, pa čak i silovao 72-godišnju turistkinju iz SAD, za šta nikad nije privođen.

Seksualni napad na penzionerku mogao bi da bude značajan jer je osuđeni pedofil provalio u njenu kuću u Praja da Luzu kako bi je opljačkao, a policija odavno veruje da je Medlin mogla da bude uhvaćena tokom provale.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    4. jun 2020 | 18:48

    Ne mogu da shvatim da neko ostavi dete od tri godine u inostranstvu,u hotelskoj sobi,gde se lako ulazi i ode na veceru.Takodje,ne razumem da niko ništa nije video,cuo,u svakom slucaju,pedofili vrebaju,policija treba da ih registruje,roditelji,čuvajte decu,jadno dete.

  • A mi

    4. jun 2020 | 20:41

    A kod nas pojedinci hoće Jurica da rastrgnu. Vidite li za sta se bori? Svi mislimo nama se to neće desiti.

  • Inter

    4. jun 2020 | 18:38

    Ove ljude su najpre optuzivali da su ubili svoje dete,a onda da su im dali tablete za spavanje pa su izasli negde kod prijatelja na veceru.a sada konacno prava istina izlazi na videlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA