Za trojicu policajaca, koji su učestvovali u ubistvu Džordža Flojda, kaucija milion dolara

Policajci Tomas Lejn, Aleksandar Kueng i To Tao mogu po toj optužnici, ako budu proglašeni krivima, da budu osuđeni na do 40 godina zatvora

  • 8
Džordž Flojd, osumnjičeni, policajci, ubistvo Foto: Tanjug/AP

Tri policajca iz Mineapolisa optužena za pomaganje i podsticanje na ubojstvo Džordža Flojda, danas su prvi put izvedena pred sud koji im je odredio kauciju za privremeno puštanje na slobodu od milion dolara.

Policajac Derek Šovin koji je prošle nedelje u Mineapolisu nasilno priveo Afroamerikanca Džordža Flojda, pri čemu mu je kolenom skoro devet minuta pritiskao vrat, nakon čega je Flojd umro, optužen je za ubistvo bez predumišljaja, odnosno ubistvo drugog stepena, dok su tri policajca koja su učestvovala u hapšenju optužena za pomaganje i podsticanje na ubistvo.

Policajci Tomas Lejn, Aleksandar Kueng i To Tao mogu po toj optužnici, ako budu proglašeni krivima, da budu osuđeni na do 40 godina zatvora.

Šovin bi pred sud trebalo da bude izveden 8. juna.

Smrt 46-godišnjeg Džordža Flojda izazvala je velike proteste širom SAD protiv rasizma i policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Video: Policija pala na kolena i odala počast Džordžu Flojdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • As

    4. jun 2020 | 22:49

    I kako je sad ovaj rasista?

  • DP

    5. jun 2020 | 05:06

    "Ako budu proglaseni krivim"? A inace su nevini? Ovaj davi cocjeka koljenom 8 minuta, niko od njih ne reaguje????? Znaci saucesnici su u ubistvu. Nema pravde-nema mira! Poyy👋

  • .

    5. jun 2020 | 00:15

    Duge robije,bez kaucije....!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA