Devojka sa Kosova i sama bila žrtva otmičara male Medlin? Kristijan je tukao i davio

Policija traga za devojkom sa Kosova koja bi mogla da bude ključni svedok u otmici male Medlin

  • 0
Christian Brueckner, Madeleine McCann Foto: Tanjug/AP, bild.de

Više od 13 godina nakon nestanka, tada trogodišnje devojčice, Medlin Meken, policija je pronašla glavnog osumnjičenog, a sada tragaju sa devojkom sa Kosova, koja je u vreme otmice bila u vezi sa njim, a veoma je moguće i da je bila njegova žrtva.

Devojka sa Kosova, koja je u doba otmice i dalje bila maloletna, verovatno je bila u kući sa otmičarem u gradu Praja de Luz, portugalskom turističkom mestu, kada je iz hotelskog apartmana nestala Medlin Meken.

Navodno je devojka bila u vezi sa osumnjičenim Kristijanom Buknerom, a prema svedočenju njegovog poznanika, devojka je trpela brutalno nasilje.

Izvesni Norbert M. je za nemački Bild rekao da osumnjičenog Kristijana ima u jako lošem sećanju.

- Bio je veoma agresivan, veoma se loše ophodio prema ženama - tvrdi Norbert.

On je rekao i da je Kristijan u vreme otmice Medlin bio u vezi sa devojkom, koja je tada bila još maloletna.

- Ta devojka je bila sa Kosova. Stalno ju je tukao. Jednom sam video i tragove davljenja na njenom vratu - rekao je za Bild.de Norbert M.

Christian Brueckner Foto: bild.de

On je rekao da je i sam doživeo niz neprijatnih situacija sa osumnjičenim. Kako navodi, 2015. godine je od njega preuzeo eki kiosk, koji je Kristijan ranije iznajmljivao.

- Hteo je da iz kioska odnese frižider i klimu, iako to njemu nije pripadalo. Bio je veoma agresivan. Nakon nekog vremena došao je sa nekim svojim poznanicima, pretili su mi nožem - tvrdi Norbert.

On je rekao da je Kristijana poznavao od ranije, iz komšiluka, te da mu je u početku delovao prijateljski raspoloženo.

- Nikad nisi bio načisto sa njim. Nekad je bio ovakav, nekad onakav - tvrdi Norbert koji poznaje muškarca koji se sumnjiči za jednog od najtežih zločina u poslednje dve decenije.

Podsetimo, Kristijan Bukner, Nemac po poreklu, sumnjiči se za otmicu i najverovatnije za ubistvo Medlin Meken. On je i ranije bio osuđivan za brojna krivična dela, koja uključuju seksualno nasilje i pedofiliju. Trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Podsetimo, Medlin je nestala iz hotelskog apartmana u Praja da Luz uveče 3. maja 2007. dok su njeni roditelji bili sa prijateljima u obližnjem baru. Imala je tri godine.

Njen nestanak doveo je do opširne potrage širom Evrope.

Godinama se ništa nije znalo o nestanku devojčice, a onda su se nedavno pojavile nove informacije koje su policiju dovele do glavnog osumnjičenog.

Kako javljaju britanski mediji, osumnjičeni Kristijan je navodno proganjao devojčicu. Četiri dana pre njenog nestanka uočen je kako više puta "merka" apartman u kom je ona boravila sa porodicom. On je uočen 30. aprila 2007. godine, dva dana nakon što je porodica stigla na letovanje, kako sa naočarama za sunce, neprekidno gleda u pravcu apartmana gde je porodica Meken boravila.

Samo sat vremena kasnije uočen je u jednom internet kafeu koji se nalazi na svega pet minuta hoda od apartmana, bio je u društvu prijatelja. Sa istim tim prijateljem viđen je ispred kompleksa u kom se nalazio apartman na dan nestanka devojčice.

Otkriveno je da je živeo u jednoj zapuštenoj kući koja se nalazila na brdu iznad plaže gde je Medlin išla na kupanje. Tu kuću je napustio iznenada neposredno pre otmice, ali se veruje da je novi smeštaj pronašao u neposrednoj blizini. Vlasnik je sređujući kuću u njoj pronašao perike, eksplicitnu odeću i delove, najverovatnije, razlupanog kompjutera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA