≫ 

Policajci izrešetali Bosanca u SAD: Jednog prethodno ubo lovačkim nožem, mislili su da je terorista

Lekari se bore za život Dženana Camovića (20) koji je upucan sa osam metaka nakon što je nožem ubo policajca u vrat u Bruklinu

  • 11
Protesti u Americi Foto: Tanjug/AP

Lekari u Njujorku bore se za život Dženana Camovića (20) kojeg su policajci izrešetali nakon što je zario lovački nož u vrat jednom od njihovih kolega.

Pokušaj ubistva dogodio se u sredu, 3. juna u Bruklinu. Kako prenosi ABC news, Camović je, iz još neutvrđenih razloga, prišao policijskoj patroli koja je jurila pljačkaše koji su krali po radnjama dok je trajao protest zbog smrti Džordža Flojda i jednom je zario nož u vrat.

Incident se dogodio neposredno pred ponoć u blizini jedne crkve. Kako navode, Camović je prišao policajcu i lovački nož mu zabio u levu stranu vrata. Srećom, omašio je arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu.

- Kada su stigli ugledali su napadača sa pištoljem u rukama. Veruje se da je uzeo pištolj od jednog od policajaca. Motiv napada se još utvrđuje. Za sada deluje da je u pitanju kukavički nenameran napad na policajca. Srećom, kolega je preživeo - saopštili su iz policije u Njujorku i dodali da se proverava da li napad možda ima veze i sa terorizmom.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama i ranjenje kolege, policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje 8 završilo u telu Camovića.

Za sada nije jasno da li je Camović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku. Jedan od rođaka je rekao medijima da je u pitanju miran mladić, koji je živeo sa roditeljima. Rođak je rekao da Camović nije gajio mržnju prema policiji i da nije terorista.

- Ne mogu ni da zamislim zašto mi ovo učinio. Znam da je porodica podržavala održavanje protesta zbog ubijanja Flojda, ali isto tako znam da Dženan nije otišao ni na jedan protest - rekao je rođak koji je želeo da ostane anoniman.

Za sada nije poznato da li je Camović upucao drugu dvojicu policajaca ili su oni slučajno ranjeni dok je policija pokušavala da neutrališe naoružanog Camovića.

U toku je istraga, a policija pregledava snimke sa ličnih kamera policijskih pripadnika kako bi se raščivijalo šta je tačno prethodnilo krvavom napadu.

Video: Uznemirujuća policijska brutalnost na delu: Nije poslušala naredbu, pa je završila u nokdaunu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA