≫ 

Haos u Gvadalahari: Protesti zbog meksičkog Džordža Flojda, demonstranti zapalili policajca

Meksiko je na nogama zbog smrti Đovanija Lopeza

  • 0

Smrt Džordža Flojda prilikom hapšenja 25. maja u Mineapolisu izazvala je proteste širom Sjedinjenih Američkih Država, ali i druge zemlje počele su da iskazuju nezadovoljstvo zbog brutalnosti policije.

Demonstracije u meksičkom gradu Gvadalahara kulminirale su juče, kada je jedan od demonstranata zapalio policajca. Na društvenim mrežama pojavio se video snimak kako je muškarac sa maskom na licu i naočarima za sunce prosuo zapaljivu tečnost po pripadniku policije i zapalio ga.

Njegove kolege ubrzo su bacile policajca koji gori na zemlju i ugasile vatru. Zapaljeni policajac se pridigao i napustio mesto incidenta.

U Meksiku traju demonstracije posle smrti 30-godišnjeg Đovanija Lopeza, koji je preminuo u bolnici nekoliko sati pošto je uhapšen.

Lopezov brat objavio je video snimak na kom se vidi kako policija koristi prekomernu silu u hapšenju 30-godišnjeg muškarca, posle čega su počeli protesti usled brutalnosti organa reda. Prema navodima medija, Lopez je uhapšen jer nije nosio masku napolju, suprotno meri meksičke vlade kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Istraga o smrti Lopeza i njegovom hapšenju je u toku.

Video: Haosi u SAD, neredi širom zemlje: Pale se policijski automobili, lete suzavci i kamenice

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA