≫ 

Pokrenuta istraga protiv policajaca zbog prekomerne sile na protestu u Bafalu

Oni su udarili palicom demonstranta u glavu, oborila ga na zemlju i prošla preko njega

  • 1

Video: Terenskim vozilom se zaleteo u policiju i probio kordon

Protiv dvojice policajaca koji su u četvrtak uveče prekomerno upotrebili silu nad jednim demonstrantom na protestima u gradu Bafalo u saveznoj državi Njujork pokrenuta je istraga zbog moguće krivične odgovornosti, rekla je portparolka okružnog tužilaštva danas.

Oni su udarili palicom demonstranta u glavu, oborili ga na zemlju i prešli preko njega, a objavljen je i video snimak o incidentu.

- Kancelarija tužilaštva okruga Eri nastavlja da istražuje incident koji je snimljen ispred gradske većnice u četvrtak uveče, a koji je rezultirao povređivanjem jednog demonstranta - rekla je portparolka Kejt Manro.

Ona je dodala da se vodi istraga o "mogućim krivičnim prijavama", prenosi Rojters.

Agencija je sinoć objavila da se na video snimcima lokalne radio stanice čuje zvuk lomljenja sličvan pucanju kostiju, a potom se i vidi da oboreni demonstrant krvari iz glave.

Vidi se kako kordon nastavlja da se kreće, a policajac koji je udario demonstranta preteći se naginje nad njim sve dok ga kolega ne odvuče za ruku i povede dalje.

Čuje se kako neko poziva hitnu pomoć, a lokalni radio je u svom izveštaju potvrdio da je hitna pomoć u međuvremenu stigla, pomogla da se povređeni čovek unese u vozilo i kasnije objavila da je on zbrinut i da se nalazi u stabilnom stanju.

Dvojica policajaca su suspendovani bez naknade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA