≫ 

Srbin ubijen u Brazilu: Njegovo telo pronašla meštanka u kamenolomu kod jezera

Tamošnja policija nije još utvrdila motiv ubistva Marjana Jocića, a potraga za ubicom je u toku

  • 12
Marjan Jocić Foto: bandab.com

Marjan Jocić (39) iz Zaječara nađen je mrtav u blizini Plavog jezera u Brazilu, u blizini grada Kuritiba. Tamošnja policija je, kako je preneo brazilski medij Banda B,  pored muškarca pronašla i pasoš na kojem piše da je državljanstvo žrtve srpsko.

Njegovo telo pronađeno je pre mesec dana. Ugledala ga je jedna od meštanki u kamenolomu nedaleko od jezera. Rane na njegovom telu ukazivale su na to da je u njega pucano iz pištolja.

Inspektor Tiago Dantas je naveo za portal Banda B da se na osnovu pasoša Jocića može zaključiti da je često dolazio u Brazil.

- U proteklih 10 godina, dolazio je u razil i vraćao se u svoju zemlju 6 puta. Ne znamo da li su ta putovanja bila poslovna ili turistička - naveo je Dantas.

Iako u Jocićevom pasošu stoji srpsko državljanstvo, Dantas je naveo da je mrtav muškarac poreklom iz Hrvatske.

Istražitelji su u jezeru pronašli automobil za koji se sumnja da je pripadao žrtvi.

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se Jocić njime dovezao do Plavog jezera. Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi.

- Ne znamo da li je Jocić imao auto. Moguće je da je njegov - naveo je inspektor.

Motiv i napadač nepoznati

Tamošnja policija nije još utvrdila motiv ubistva Marjana Jocića, a potraga za ubicom je u toku.

- Sve opcije su otvorene, a policija je uputila apel građanima da ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o zločinu ili žrtvi, to javi nadležnima, a oni će im garantovati bezbednost - preneli su mediji.

Inače, kako su ranije pisali mediji iz Južne Amerike, u Brazilu, pored ostalih, deluju i narko-bande sa Balkana, za koje rade i Srbi.

Tako je brazilska policija u decembru 2018. razbila međunarodnu kriminalnu grupu, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, koja je krijumčarila kokain u Evropu, tačnije Francusku i Veliku Britaniju. Tada je, kako su pisali lokalni mediji, zaplenjena tona kokaina.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA