Broj mrtvih od korona virusa u svetu premašio 400.000

Obolelo je skoro 7 miliona ljudi, a oporavilo se skoro 3,5 miliona

  • 1
Peru, koronavirus, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim informacijama od korona virusa je u svetu umrlo preko 400.000 ljudi. Najviše žrtava imaju SAD, više od 111.000, a slede Velika Britanija i Brazil.

Obolelo je skoro 7 miliona ljudi, a oporavilo se skoro 3,5 miliona.

Indija je postala šesta zemlja najteže pogođena pandemijom korona virusa nakon još jednog najvećeg dnevnog porasta potvrđenih infekcija.

Ministarstvo zdravlja prijavilo je o 9.887 novih slučajeva danas, čime je ukupan broj porastai na 236.657, prenosi AP.

Većina novih slučajeva otkrivena je u ruralnim oblastima nakon povratka stotina hiljada radnika migranata koji su napustili gradove posle zatvaranja zemlje krajem marta.

Ograničenje kretanja se u velikoj meri sprovodi u područjima visokog rizika, dok su vlasti delimično obnovile usluge železnica i domaćih letova i dozvolile prodavnicama i preduzećima da se ponovo otvore.

Tržni centri i bogomolje trebalo bi da budu ponovo otvoreni u ponedeljak, uz ograničenja radi izbegavanja velikih skupova.

Video: Medicinski radnici iz Belgije okrenuli leđa premijerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    7. jun 2020 | 03:53

    Velike cifre ali zavisi kako gledas, broj umrlih prema broju ljudi na svet to izadje 0.003%. Tako da je to smesna cifra da se zatvori pola sveta tokom korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA