≫ 

Objavljen snimak napada Bosanca na policajca u Njujorku

Događaj su zabeležile kamere

  • 15

Policija Njujorka objavila je na svom Tviter profilu snimak u kojem je Dženan Čamović poreklom iz Bosne i Hercegovine napao nožem jednog policijskog službenika.

Pokušaj ubistva dogodio se u sredu, 3. juna u Bruklinu. Kako su preneli američki mediji, Čamović je, iz još neutvrđenih razloga, prišao policijskoj patroli koja je jurila pljačkaše koji su krali po radnjama dok je trajao protest zbog smrti Džordža Flojda i jednom je zario nož u vrat.

Dženan Čamović Dženan Čamović Foto: Twitter

- Ranije ove sedmice jedan od naših službenika uboden je u vrat bez ikakvog upozorenja dok je štitio građane Njujorka. Ovo nije bio slučajni susret već planirani pokušaj ubistva policajca Njujorka. Srećom ishod nije bio drastično drugačiji - objavili su na svom Tviter profilu iz policije Njujorka.

Nakon što je Čamović ranio policajca NYPD-a nožem u vrat, policajci su u njegovom pravcu ispalili 22 metka, od kojh ga je prema pisanju njujorških medija pogodilo osam.

Kako smo već pisali, jedan od Čamovićevih rođaka je rekao tamošnjim medijima da je u pitanju miran mladić, koji je živeo sa roditeljima. Rođak je rekao da Čamović nije gajio mržnju prema policiji i da nije terorista.

- Ne mogu ni da zamislim zašto mi ovo učinio. Znam da je porodica podržavala održavanje protesta zbog ubijanja Flojda, ali isto tako znam da Dženan nije otišao ni na jedan protest - rekao je rođak koji je želeo da ostane anoniman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA