Mađarska policija otkrila još jedan tunel ispod granice sa Srbijom: Uhvatili 300 migranata

Policija veruje da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra, korišćen za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu

  • 3
Bodljikava žica stiže na granični prelaz Kastanjes prema Turskoj Slobodan Pikula

Mađarska policija sprečila je prošlog vikenda više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju i u saradnji sa mađarskom vojskom, u blizini mesta Morahalom, otkrila tunel ispod žičane ograde na granici.

Policija veruje da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra, korišćen za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu. Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde koji su mađarski pogranični organi otkrili u poslednjih godinu dana na tom području, prenosi RTS.

Mađarska od kraja maja ponovo beleži veliki rast broja migranata koji pokušavaju da ilegalno stignu u EU, a samo prošle nedelje zabeleženo je skoro 900 pokušaja nelegalnog prelaska. Mađarski zvaničnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati odbranu šengenskih granica kako bi onemogućili migrante da ilegalno uđu na teritoriju EU.

Video: Ušli smo u zabranjenu vojnu zonu na grčkoj granici: Bodljikava žica, mine i turska straža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    8. jun 2020 | 16:07

    I sta sa njima? Pa naravno u Srbiju. Mi smo steciste za sve sto ne valja, mi delimo drzavljanstva kao gace i carape,doduse to se ne deli,ali drzavljanstvo,izvolite stranci,dzabe je!!! Sta god svetu ne treba, Srbija prihvata, nama treba pa makar nas pobili sve do jednog. Bunimo se sto nam oduzimaju crkve po Crnoj Gori,a ovde dajemo zemlju da nam ih dzamijaju kako pozele.... Eeeeee nismo mi svesni kako ce ovo Srbistan postati.......

  • Steta

    8. jun 2020 | 20:46

    Sto su okriveni ,mogli su mic po mic svi da odu u Madjarsku a mi onda zatvorimo tunele sa nade strane i cao migranti.

  • Tanja

    8. jun 2020 | 15:04

    Pa dobrodosli u Srbiju! Dragi nasi migranti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA