Policija u Keniji vukla po putu devojku vezanu za motocikl: Molila sam za milost

Policajci su optužili nesrećnu devojku za učešće u pljački i na snimku se vidi kako je jedan od policajaca šiba dok ga ona moli da prestane

  • 0
Kenija, devojku vuku po zemlji Foto: DCI Kenya

Trojica kenijskih policajaca uhapšena su nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama na kojem jedan od njih vuče po zemlji dvadesetjednogodišnju devojku privezanu za motocikl, izvestio je BBC.

Policajci su optužili nesrećnu devojku za učešće u pljački i na snimku se vidi kako je jedan od policajaca šiba dok ga ona moli da prestane.

Prema dostupnim informacijama, intervenisali su građani okruga Nakuru, izvukli devojku iz ruku policajaca i smestili je u bolnicu sa slomljenom nogom i drugim povredama koje je zadobila. Ovo nije izolovan ili redak slučaj policijske brutalnosti u Keniji.

Prema tvrdnjama svedoka, samo prošle nedelje policija je likvidirala 15 ljudi tokom policijskog časa uvedenog da bi se sprečilo širenje korona virusa.

Ubijen dečak

Među ubijenima je i trinaestogodišnji Jasin Mojo, za čije ubistvo je predstavnik kenijske policije rekao izveštaču BBC da je u pitanju "nesrećan slučaj koji se dogodio dok je policija pucala u vazduh da bi rasterala masu". Javnost je zahtevala hapšenje i procesuiranje policajaca-ubica, ali do sada, vlasti nisu ništa preduzele.

Izveštaj o stanju ljudskih prava u Keniji koji su objavile UN uključuje i dokaze o rasprostranjenom policijskom nasilju u 182 lokalne zajednice, a navode se česta prebijanja, upotreba bojeve municije i suzavca, seksualno napastvovanje i imovinska šteta.

Nisam shvatala za šta sam optužena

- Molila sam za milost, ali policajac nije hteo ni da me pogleda. Nisam ni shvatila za šta sam optužena - izjavila je iz svog bolničkog kreveta devojka koju su kenijski policajci motorciklom vukli po drumu.

Odeljenje za kriminalnističke istrage kenijske policije saopštilo je da su trojica policajaca u pritvoru i da sarađuju sa istražnim timom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA