≫ 

Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh: “Platićete, ološi”

Zvanična severnokorejska novinska akencija KCNA javila je da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine"

  • 2

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kome se vidi kako kulja dim iz kancelarije za vezu sa Južnom Korejom, koja je uništena jutros u eksploziji u gradu Kesong.

Na video snimku vidi se kako oblak dima kulja iznag mesta gde se nalazi kancelarija za vezu dveju država.

U međuvremenu, zvanični Pjongjang potvrdio je da je uništio međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu.

Zvanična severnokorejska novinska akencija KCNA javila je da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke na Sever.

KCNA nije detaljno objasnila kako je izvršeno uništavanje kancelarije, ali je navela da je kancelarija "tragično uništena sjajnom eksplozijom".

Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije", kao i vojne kanale komunikacije.

Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Ovi potezi bili su odgovor Pjongjanga na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je za danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika, javila je agencija Jonhap.

Video: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    16. jun 2020 | 12:55

    Nije mu kancelarija kriva za nesposobnost. Beže mu ljudi od dobrog života, oće to. Čovek je slobodno biće koje samo upravlja svojim postupcima. Sam a ne partija da upravlja. Kad to shvati, ako shvati, biće mu lakše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA