Francuski lekari izašli na ulice jer ne žele "samo aplauz": Neredi u Parizu, "leteli" automobili

Predsednik Emanuel Makron nazvao ih je na početku epidemije korona virusa "herojima u belim mantilima", a oni su danas izašli na ulice kako bi tražili nešto više od aplauza

  • 6

Zdravstveni radnici u Francuskoj izašli su danas na ulice tražeči bolje plate i uslove rada. Protest nije protekao mirno, jer su izbili sukobi između demonstranata i policije.

Predsednik Emanuel Makron nazvao ih je na početku epidemije korona virusa "herojima u belim mantilima", a oni su danas izašli na ulice kako bi tražili nešto više od aplauza.

Pozivajući se na prekid povećanja plata i smanjenje broja bolničkih kreveta, jedan snažni sindikat rekao je da "umirujući govori vlade i obećanja za nasumučne i hipotetičke bonuse neće biti dovoljni".

Ipak, nije prošlo bez sukoba, pa se tako jedna grupa ljudi sukobila sa policijom, a na društvenim mrežama objavljeni su snimci gde se vidi da demonstranti čak prevrću i guraju jedan automobil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. jun 2020 | 23:14

    To je to kad nesto nevalja svugde u svetu narod pokaze, ovde u Srbiji cute i svi zadovoljni platom od 300 do 350 evra! Drzava nas pljacka oguli nam kozu koje kakvim akcizama i nekim nametima!

  • montenegringo

    17. jun 2020 | 01:49

    Vecih neradnika od ovih francuza nema

  • Klara

    16. jun 2020 | 23:07

    I U PRAVU SU. OD APLAUZA NEMA NISTA! OBEZBEDITE MEDICINARE, I OVDE U SRBIJI TUGA.. NEZASTICENI SVI A NARODU PRODAJU JEDNOKRATNE MASKE ZA 100 DIN. CETVORO NAS U PORODICI JEDNO PRIMANJE OD 300E I SAD PRIMORAVANJE ZA MASKE. PA PODELITE IH NEMAMO PARA... TREBA PREZIVETI, DAZBINE PLACATI, ZA ZIMU SE SPREMATI... ODAKLE??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA