Korona virus "otkrio" dilere droge, koristili kućnu dostavu da bi zadovoljili mušterije

Neki među njima su pokušali da se preruše kako ne bi bili uočljivi policiji, noseći zaštitnu odeću i uniforme čuvara sa parkinga supermarketa

  • 0
Carina, droga, ksanaks, zaplena Ilustracija, Foto: Uprava Carina

Prekršajne prijave zbog trgovine drogom u Velikoj Britaniji uvećale su se za 30 odsto dok su na snazi bile mere karantina tokom korona virusa, usled rizičnih kućnih dostava, prenosi Skaj njuz.

Zvanični podaci pokazuju da je za vreme karantina napisano za 30 odsto više prijava zbog trgovine drogom, kao i da je policija u periodu između 23. marta i 25. maja zabeležila nekoliko hiljada zločina u vezi sa ilegalnim supstancama više nego u istom periodu prošle godine.

Tokom ovih devet nedelja policija je napisala 25.297 prijava u vezi sa drogom, uključujući prijave za trgovinu i posedovanje ilegalnih supstanci, dok je u istom ovom periodu tokom prošle godine zabeleženo 19.840 prijava za takve zločine.

Policija je saopštila da su neki dileri drogu počeli da dostavljaju na kućnu adresu svojih mušterija, što ih je učinilo vidljivijim za nadležne organe, a stoga i lakšim u pogledu hapšenja.

Zvaničnici tvrde da su trgovci drogom morali da se prilagode novim uslovima koji su nastali uvođenjem mera karantina.

Neki među njima su pokušali da se preruše kako ne bi bili uočljivi policiji, noseći zaštitnu odeću i uniforme čuvara sa parkinga supermarketa, dok su se drugi oblačili kao da su pošli da džogiraju ili su nosili lažne identifikacione kartice zdravstvenih radnika kako bi mogli slobodno da se kreću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA