Afroamerikanac kog je ubio policajac u Atlanti bio je porodični nasilnik: Izdržavao je uslovnu kaznu

Da su ga uhapsili zbog vožnje u pijanom stanju, verovatno bi ponovo otišao u zatvor

  • 10
Rajšard Bruks Foto: Printscreen/Youtube/ 11Alive

Rajšard Bruks, Afroamerikanac kojeg je ubio policajac u Atlanti, bio je na uslovnoj zbog niza kriminalnih radnji i pretio bi mu odlazak u zatvor da su ga policajci optužili za vožnju u alkoholisanom stanju.

Verovatno je strah od odlaska u zatvor uspaničio Bruksa, što se na kraju zatvršilo smrtnim ishodom, prenosi Dejli mejl.

Bruks je ubijen u petak, 12. juna, kada su službenici policije u Atlanti dobili prijavu da muškarac spava u svom vozilu ispred restorana i blokira saobraćaj.

Izašli su na teren, probudili Bruksa i testirali ga na alkohol. Potom je priznao policajcima da je prethodno pio, a onda je došlo do eskalacije kad su policajci pokušali da ga privedu. U trenutku kad mu je jedan od policajaca stavljao lisice, došlo je do guranja.

Bruks je policajcima uspeo da uzme elektrošoker i pokušao je da pobegne, a potom su ga upucali.

Načelnica policije Atlante podnela je ostavku, policajac koji je pucao u Bruksa Garet Rolf, optužen je za ubistvo, a njegov kolega Devin Brosnan postavljen je na administrativnu dužnost.

Ubijeni Bruks imao problema sa zakonom, bio je porodični nasilnik

Ubijeni Bruks i ranije je imao problema sa zakonom. Uslovnu kaznu izdržavao je zbog zločina počinjenih u avgustu 2014. godine, što je priznao na sudu. Bio je osuđen za porodično nasilje, oduzimanje slobode druge osobe te okrutno i nasilno ponašanje prema deci.

Okružni sud u Klejtonu presudio mu je zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina, od čega je šest mogao provesti na slobodi u obliku uslovne kazne, dok mu je bila određena jednogodišnja obavezna zatvorska kazna.

Atlanta, policija, hapšenje i ubistvo Afroamerikanca,  Rajšard Bruks Foto: Tanjug/AP

Ona je kasnije revidirana te je Bruks odležao 12 meseci u zatvoru zbog kršenja uslovne. Od tada do nedavno nije imao problema sa zakonom, a onda je u decembru prošle godine otišao u drugu saveznu državu, Ohajo, a da o tome nije obavestio službenika kojem se inače morao javljati tokom uslovne kazne.

Tada je izdat nalog za njegovim hapšenjem, što je uobičajen postupak pri kršenju tog pravila, ali je celi slučaj odbačen, a nalog povučen i Bruks se u Džordžiju vratio 6. januara.

Prema rečima njegove supruge Tomike Miler za CNN, Bruks je bio odani partner koji je bio veoma posvećen njihovim ćerkama i pastorku.

Video: Sigurnosna kamera uhvatila brutalno hapšenje i ubistvo Rajšarda Bruksa u Atlanti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    18. jun 2020 | 12:00

    Пијан човек двојици полицајаца отео електрошокер и они га убили да им не би побегао . Убили човека пуцајући му у леђа. Они су му својом неспособношћу омогућили да дође у ту ситуацију. Да је правде афроамериканци би им линчовали породице ... онако у робовласничком стилу!

  • Jovica

    18. jun 2020 | 12:41

    Pa i daje serijski ubica, policajac nema pravo da nikom oduzima zivot. Mogao i u nogu da mu puca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA