≫ 

Skandal: Bivšu kancelarku uhvatili pijanu za volanom, oduzeli joj dozvolu

Birlajnova ostala bez dozvole nakon što su joj izmerili 0,9 promila alkohola u krvi

  • 1
Policija, Svetla, Rotacija Foto: PIxabay.com

Bivša austrijska kancelarka i nekadašnja predsednica Višeg suda Brigite Birlajn ostala je bez vozačke dozvole jer je vozila pod uticajem alkohola.

Prema pisanju austrijskih medija, ona je, tokom večeri provedene u jednom restoranu, popila više alkoholnih pića, ali je i pored toga sela za volan i krenula kući.

Nešto pre ponoći, Brigitu Birlajn je zaustavila policija, a alkotest je pokazao da je imala 0,9 promila alkohola u krvi, zbog čega joj je oduzeta vozačka dozvola, a čeka je i paprena kazna.

- Jako mi je žao što sam, nakon večeri provrede sa prijateljima, i pored toga što sam popila alkoholna pića sela u kola. Prilikom kontrole mi je ustanovljena alkoholisanost od više od 0,8 promila. Moje ponašanje ne odgovara funkciji uzora. Iskreno mi je žao - poručila je Birlajn.

Kao prva kancelarka u istoriji posleratne Austrije ona je suvereno, sedam meseci nakon korupcionaške afere "Ibica" i pada vlade, bez skandala i grešaka upravljala državom.

Video: Za 14 dana dva puta treštena pijana za volanom, policija je zaustavila kako vozi u suprtonom smeru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ra

    19. jun 2020 | 09:14

    Darko Lazić stalno vozi u alkoholisanom stanju, a dozvola mu još nije oduzeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA