Zbog epidemije u Tenisu moguć karantin u tom regionu: Više od 800 zaraženih

Sumnja se da je zaraza u pogonu za proizvodnju mesa izbila zbog nepoštovanja pravila o distanci u smeštaju za radnike klanice koji uglavnom dolaze iz istočnih zemalja EU

  • 1
Klanica meso fabrika

Foto: Pixabay.com

Premijer Severne Rajne Vestfalije Armin Lašet najavio je da bi da nemačka savezna pokrajina mogla ponovo da uvede stroge restriktivne mere zbog naglog skoka novozaraženih od korona virusa koji se dovodi u vezu sa klanicom Tenis.

U Nemačkoj je u poslednjih 24 časa zabeležen najveći porast novozaraženih u poslednjih mesec dana, 770.

- Severna Rajna Vestfalija suočava se sa pretnjom ponovog karantina zbog korona virusa usled nagle epidemije u velikoj klanici - rekao je Lašet.

Epidemija u tom pogonu kod Gutersloha objavljena je u sredu kada je 400 radnika bilo pozitivno. Do danas taj broj se udvostručio na 803, dodao je Lašet, prenosi Rojters.

- Svedoci smo epidemije u razmeri kakvu nismo nikad pre videli. Još uvek možemo da je lokalizujemo, ali ako se to promeni trebaće nam širi karantin u regionu - upozorio je on.

Sumnja se da je zaraza u pogonu za proizvodnju mesa izbila zbog nepoštovanja pravila o distanci u smeštaju za radnike klanice koji uglavnom dolaze iz istočnih zemalja Evropske unije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA