≫ 

Putin hoće da bude večiti predsednik Rusije: "Razmišljam o kandidaturi"

Putin je objasnio i da politički sistem zemlje ne treba da se oslanja samo na šefa države

  • 8
Vladimir Putin pije čaj Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije isključio mogućnost da se kandiduje za predsednika u slučaju da se usvoje ustavni amandmani.

- Nisam još ništa odlučio. Ne isključujem mogućnost toga. Ako se to pojavi u Ustavu, postoji mogućnost za kandidovanje. Videćemo - rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Šef države je, pri tome, pozvao sve zvaničnike da mu već sada ne traže naslednika, već da se bave svojim poslom.

- Treba raditi, a ne tražiti naslednike - rekao je on.

- Reći ću potpuno otvoreno: ako se to ne dogodi (usvajanje odgovarajućeg amandmana Ustava), za dve godine, to znam iz sopstvenog iskustva, umesto normalnog ritmičkog rada na mnogim nivoima vlasti počeće potraga za mogućim naslednicima - objasnio je predsednik, a prenosi "Sputnjik".

Putin je objasnio i da politički sistem zemlje ne treba da se oslanja samo na šefa države, već da ima mnogo tačaka oslonca i da se razvija zajedno sa društvom.

On je dodao da je to razlog što je predložio izmene Ustava.

- Život se promenio i zahteva određenu reakciju. Tačno je da se, možda, ne može sve formulisati u osnovnom zakonu. Ali, izuzetno je važno razmišljati o problemima koje postavljate i, ukoliko je moguće, odraziti ih u osnovnom zakonu - zaključio je predsednik Rusije.

Ranije je odlučeno da će glasanje o izmenama Ustava Ruske Federacije biti održano 1. jula.

Predsednik Rusije je u januaru 2020. godine predložio niz izmena u osnovni zakon zemlje koji će ovaj dokument učiniti usklađenijim sa savremenim potrebama. Posle rasprave radne grupe o izmenama Državna duma Rusije je 11. marta usvojila predlog zakona koji je dao Putin. Istog dana predlog je odobrio Savet Federacije. Nakon toga ruski predsednik potpisao je ukaz kojim se nalaže da glasanje o izmenama Ustava bude 22. aprila, ali je ovaj datum kasnije odložen zbog pandemije korona virusa.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    21. jun 2020 | 18:32

    Predsednik Rusije g.Putin je napravio od posrnule Rusije do svetske sile kako ekonomski tako i u vojnom smislu je super vojna sila koja neda kvadratni milimetar Ruske teritorije ni sekunda a ne ko MI sto tolerisemo Nato EU vojnu okupaciju juzne Srbije Kosovo i Metohije 1999-2020 i jos uvek zarad licnih interesa. Nek Putin vlada 1000 godina da moze ima,Rusija se ponosi njime. Predsednik Rusije ima zasta da izlazi i kandiduje se na izborima,njegova Rusija je slobodna i celovita zemlja,vojna i ekonomska svetska siila. ZAR TO NIJE DOVOLJNODA BUDE VECNI PREDSEDNIK RUSIJE ?.

  • mihailovic

    21. jun 2020 | 18:29

    Predsednik Rusije g.Putin je napravio od posrnule Rusije do svetske sile kako ekonomski tako i u vojnom smislu je super vojna sila koja neda kvadratni milimetar Ruske teritorije ni sekunda a ne ko MI sto tolerisemo Nato EU vojnu okupaciju juzne Srbije Kosovo i Metohije 1999-2020 i jos uvek i zarad licnih interesa. Nek Putin vlada 1000 godina da moze ima,Rusija se ponosi njime. Predsednik Rusije ima zasta da izlazi i kandiduje se na izborima,njegova Rusija je slobodna i celovita zemlja,vojna i ekonomska svetska siila. ZAR TO NIJE DOVOLJNODA BUDE VECNI PREDSEDNIK RUSIJE ?

  • seljo

    21. jun 2020 | 14:01

    da se narod nemuci da ide na glasanje svako 3, 4 , 5 godina.proglasis se za dozivotnog predsednika i svima lepo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA