Policija našla najboljeg druga otmičara male Medi, otkrio im je potresne detalje o Kristijanu

Najbolji prijatelj glavnoosumnjičenog za otmicu male Medlin kaže da je uveren da je Kristijan prodao devojčicu

  • 2
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Medi Meken nestala je pre 13 godina, a nemački istražitelji sada veruju da ju je oteo i ubio Kristijan Brukner (43). U njegovom kamperu pronašli su i kupaći kostim za devojčice.

Brukner je i dalje u zatvoru jer je napao i silovao stariju Amerikanku. Istražitelji sumnjaju da je oteo Medi, ali i da bi mogao biti odgovoran i za slučajeve otmice i ubistva još nekoliko dece.

Prema pisanju The Sun sada se javio Majkl Tatšl (47), Austrijanac iz Graca koji je bio Kristijanov prijatelj, ali i "cimer" u zatvoru.

- Znam da je to učinio, znam da je oteo Medi. Dok smo zajedno stanovali, pričao mi je o tome kako decu prodaje u Maroko. Moguće je da je prodao Medelin pedofilima. Tada o tome nisam previše razmišljao. Možda sam trebao - rekao je Tatšl kojeg su ispitali nemački tužioci.

Medi je, podsetimo, nestala 3. maja 2007. godine u Portugalu u mestu Praja de Luz gde je bila na odmoru sa svojom porodicom. Tada je Brukner zajedno s Majklom živeo u susednom mestu. Obojica su se bavila kriminalom i završili su u pritvoru jer su krali gorivo. Pušteni su u decembru 2006. godine

- Kristijan je bio sposoban lopov, krao je sve, satove, dokumente, dragocenosti. Lako je mogao da provali u apartman na prvom spratu. Bio je perverzan i mogao je da otme dete zbog seksualne želje ili zbog novca - kaže Majkl koji od aprila 2019. živi opet u Gracu i tamo radi.

Kaže kako je u međuvremenu je video dokumentarni film o Medi te da je bio uveren da Kristijan ima veze s tim, ali se nije javio policiji jer se bojao zbog svoje kriminalne prošlosti. Ali, ubrzo nakon toga istražitelji su mu pokucali na vrata. Ispitivali su ga o Kristijanu čak dva dana, ukupno 14 sati.

- Bili su vrlo detaljni. Rekao sam im sve što znam, pa Kristijan mi je svojevremeno bio najbolji prijatelj. Rekao sam im kako sam uveren da je on to učinio - rekao je Majkl.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    23. jun 2020 | 10:00

    Strasno... javljam se iz nemacke i mogu da kazem da ovde ima bas,ali bas mnogo pedofila i silovatelja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA