≫ 

"Verovatno ćemo poslati vojsku u Poljsku kao signal Rusiji": Tramp preti Moskvi

Tramp je početkom juna potvrdio da će Amerika povući 9.500 vojnika iz baza u Nemačkoj, te da će ostaviti 25.000 trupa u toj zemlji

  • 22
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trampa izjavio je da će najverovatnije prebaciti deo trupa iz Nemačke u Poljsku "kao signal Rusiji".

- Varšava će platiti za slanje dodatnih trupa, ali ćemo ih najverovatni poslati iz Nemačke u Poljsku - kazao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije kojoj je prisustvovao predsednik Poljske Andžej Duda, prenosi "Raša tudej".

- Neki vojnici će se vratiti kući, dok će neki otići na druga mesta, a Poljska će biti jedna od lokacija u Evropi - dodao je američki predsednik.

Njegovi komentari usledili su pošto je Duda rekao novinarima da je zamolio Tramp da uopšte ne povlači trupe iz Evrope, smatrajući da je prisustvo američke vojske garancija za bezbednost Poljske i drugih zemalja od pretnje "ruske agresije".

SAD imaju pripadnike vojske u Nemačkoj još od kraja Drugog svetskog rata

Pregovori u vezi sa stalnom američkom bazom u Poljskoj nisu bili uspešni, ali je Duda rekao da je zainteresovan da dođu dodatne snage po principu rotacije. Poljski predsednik došao je danas u posetu Vašingtonu pred izbore u toj zemlji.

Tramp je početkom juna potvrdio da će Amerika povući 9.500 vojnika iz baza u Nemačkoj, te da će ostaviti 25.000 trupa u toj zemlji.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    24. jun 2020 | 22:53

    A Rusi se baš uplašili.. 😅 Nemoj da vama Putin pošalje signal.. Pametnije bi bilo da se vratite u Ameriku, dosta ste glumili svetske policajce, a u stvari ste zločinci.

  • FUT

    24. jun 2020 | 23:47

    Ameri su jaki i hrabri sve dok ima neko drugi ko će da gine za njihove interese.

  • Sad

    24. jun 2020 | 22:50

    Kakva njihova Rusija..samo drže Evropu u šaci..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA