≫ 

Tri američke države obaraju rekorde u broju obolelih: Stručnjaci traže ponovno uvođenje mera

Tri najmogoljudnije američke države postavile su nove rekorde dok je u celoj zemlji samo u utorak bilo 34.720 novih slučajeva

  • 0
Test, testovi, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kalifornija, Teksas i Florida postavile su rekorde kada je reč o broju obolelih od korona virusa za 24 sata. Eksperti tvrde da razlog za to nije povećan broj testiranja.

Tri najmogoljudnije američke države postavile su nove rekorde dok je u celoj zemlji samo u utorak bilo 34.720 novih slučajeva, navodi CNN.

I dok neki političari veruju da je povećan broj testiranja uzrok i većem broju pozitivnih slulajeva, direktor Centra za istraživanje zaraznih bolesti Majkl Osterholm tvrdi da to ne mora da bude slučaj.

U Teksasu broj hospitalizovanih raste dosad neviđenom brzinom, a samo u sredu je bilo 5.551 slučaj, što je nešto više od prethodnog prekorda od 5.489 slučajeva.

Guverner Greg Abot je apelovao na ljude da ostanu u svojim kućama, dok su neki stručnjaci pozvali na striktnije mere socijalnog distanciranja.

Kalifornija je u samo jednom danu zabeležila 7.149 slučajeva, a guverner Gavin Njusom je pozvao stanovnike da misle na druge tako što će nositi maske i držati distancu.

Na Floridi je u utorak zabeleženo 5.511 slučajeva, a guverner Ron DeSantis tvrdi da je razlog testiranje, iako neki povezuju skok obolelih sa ponovnim postepenim otvaranjem države.

Najeveći skok u broju obolelih po glavi stanovnika zabeležila je Arizona, a najmanje 26 američkih država ima povećanu stopu obolelih u prethodnoj nedelji.

Video: Snimak iz kola Hitne pomoći: Obolele od korone iz Novog Pazara prevoze u KBC Bežanijska kosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA