Bolsonaro ponovo mora na testiranje: Tvrdi da je možda "zakačio" korona virus

Žair Bolsonaro je na nekoliko javnih okupljanja viđen kako ne nosi masku, a nije je imao ni na protestu protiv Kongresa i Vrhovnog suda

  • 0
Žair Bolsonaro, Brazil Foto: Tanjug/AP

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro tvrdio je sredinom marta da je testiran negativno na korona virus. Rojters međutim sada prenosi kako je sam predsednik u četvrtak naveo da je možda "zakačio" Kovid-19 i da će možda još jednom morati na testiranje.

Ovo je usledilo nakon što je federalni sudija u Braziliji u ponedeljak naveo da bi Bolsonaro trebalo da nosi masku u skladu sa lokalnim pravilima ili bi kazna na dnevnim nivou bila 390 dolara.

Sudija navodi da je brazilski predsednik "druge ljude izložio zarazi".

Žair Bolsonaro je na nekoliko javnih okupljanja viđen kako ne nosi masku, a nije je imao ni na protestu protiv Kongresa i Vrhovnog suda.

Da podsetimo, brazilski predsednik je u više navrata kritikovan zbog načina na koji je odgovorio na pandemiju korona virusa.

Brazil je jedna od najteže pogođenih zemalja ovom epidemijom. Umrlo je više od 50.000 ljudi, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA