Zoran postao heroj u Nemačkoj: Sprečio otmicu devojčice (2) i dete vratio majci

Zoran je potrčao za čovekom koji je na krkačama nosio devojčicu brzo se udaljavajući od parka

  • 4
Zoran Z., Berlin, otmica, heroj Printscreen/Bild Daily

Zoran Z. sprečio je otmicu deteta iz jednog berlinskog parka. Nepoznati muškarac je, kako piše Bild, iskoristio nepažnju majke i dete poveo iz parka sa sobom. Da nije bilo Zorana, ko zna kako bi se priča završila.

Stravičan slučaj dogodio se 18. juna u večernjim časovima na ograđenom igralištu na Bokshagener placu. U trenutku otmice na igralištu je bilo mnogo roditelja sa malom decom.

Među roditeljima je bila i Hajka S., koja se spremala da krene kući s dvogodišnjom ćerkicom, kada je neposredno ispred kapije primetila neobičnu scenu - devojčicu u tamnoplavoj haljinici koja se igra kraj izlaza dok majka razgovara sa jednim od roditelja, i krupnog neurednog čoveka koji prilazi devojčici.

- Instinkt mi je govorio da tu nešto nije u redu. Sve se odigralo brzo, uhvatio je devojčicu za ruku i krenuo, a dete ga je jednostavno pratilo. Bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem – kaže Hajke, koja je, držeći ćerku za ruku, potrčala prema kiosku koji drži Zoran Z. (44) i pozvala ga u pomoć.

Zoran se nije premišljao ni trenutka. Pojurio je za muškarcem koji je devojčicu podigao na krkače i ubedio ga da vrati dete majci.

Zoran je sve vreme snimao otmičara i zapitkivao ga zašto je uzeo dete iz parka.

- Nije mi jasno kako nemački roditelji ostavljaju decu samu kod kuće s nekim bebisiterima, užas – odgovorio je on.

Zoran je insistirao da dete vrati majci, koja je u parku, na šta je ovaj na kraju pristao.

- Bio sam ovde, došao sam biciklom. Došla je ta žena, vikala je: „Zorane, Zorane, mislim da je onaj čovek oteo dete. Pomozi!“ Potrčao sam, zaustavio ga i pitao da li je to njegovo dete. Odmah je rekao da nije. Pristao je da se vratimo. I sve se dobro završilo. Veoma sam ponosan, zahvaljujem Bogu što sam u pravo vreme bio na pravom mestu – izajvio je heroj Zoran za „Bild njuz“.

Muškarac je uhapšen, uzeli su mu otiske prstiju i krv, ali je iste večeri pušten, jer, kako su naveli iz policije, u tom trenutku nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Prema proceni Pokrajinske kriminalističke službe za delikte nad decom, reč je o psihički poremećenom čoveku, bez prepoznatljivih sklonosti ka pedofiliji, prenosi „Berliner cajtung“.

Slučaj je prijavljen Socijalno-psihološkoj službi okruga, koji će proveriti da li ima osnova za njegovo smeštanje u bolnicu.

U toku je istraga zbog sumnje za otmicu maloletnog deteta.

Video: Snimak prolaska žutog kombija pored majke sa decom u Šapcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samko

    29. jun 2020 | 12:49

    Nema sklonosti prema pedofiliji...pa da treba da neko dijete strada pa tek da onda ga zatvore...izem ti zakon i paganske sisteme.Mada sekte i pedofili i vladaju i kroje zakone tako da...ništa čudno.

  • kerol

    29. jun 2020 | 12:43

    Pustili ga?!?! Kakav zakon.

  • Sd boy

    29. jun 2020 | 12:33

    Pravo olicenje svakog Srbina... Nek se pisu takve stvari o nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA