≫ 

Učitelj prijavljen da je lupio učenicu, onda je klupko počelo da se odmotava: Dobio 10 godina robije

Valerij Siropjatov i dalje poriče da je spopadao učenicu sedmog razreda

  • 1
Devojka, tuga, uznemiravanje, silovanje Foto: Shutterstock

Valerij Siropjatov iz Rusije osuđen je na 9,5 godina zatvora zbog toga što je seksualno zlostavljao učenicu sedmog razreda. Sve je počelo prijavom da ju je lupio po dlanu jer je htela da napusti čas.

Učitelj matematike iz Perma našao se pred sudom jer ga je nakon incidenta učenica prijavila za seksualno zlostavljanje.

Suđenje učitelju održano je iza zatvorenih vrata, pošto je žrtva u sudskom procesu maloletna osoba.

Bizarni slučaj je otpočeo kada je neimenovana učenica koja nije dobro naučila algebru želela da napusti kontrolni. Valerij, vidno iznerviran dozvolio je da napusti učionicu, ali ju je prethudno udario po dlanu.

- Učinio sam to iz edukativnih razloga - pravdao se Valerij koji predaje više od 25 godina.

Valerij kaže da je bio iznerviran jer je učenica zaostajala celo tromesečje i onda je htela da u 20 minuta "sve reši", a nije došla primpremljena na kontrolni.

- Mora da postoji taj edukativni momenat. Ne može tako da se ne uči, onda dođe nespremna i hoće da ode sa časa. Majka se žalila, napala me je da sam joj udario ćerku. Priznao sam da jesam. Izvinio sam se celoj porodici, jer smatram da nisam ništa loše uradio - rekao je Valerij.

Međutim, kada je protiv učitelja pokrenut postupak, čitavom činu pripisao se seksualni kontekst. Da stvar bude gora, učenica je počela da tvrdi da je učitelj sve vreme sa njom imao "druge namere" i da je bio eksplicitan. Ubrzo je slučaj završio kod tužioca, a onda i na sudu, a Valerij će sada u zatvor na skoro 10 godina.

- Sprovedena je ozbiljna istraga i presuda je utemeljena. Ne mogu da govorim o detaljima slučaja zbog starosti žrtve - saopštio je Dmitri Šiškin iz Tužilaštva.

Izvori tvrde da je kobnog dana učenica morala da piše kontrolni zadatak u drugoj učionici, gde nije bilo nikog drugog osim nje i učitelja. Valerij se pravdao da je devojčicu izdvojio u drugu prostoriju da joj drugovi iz razreda ne bi pomagali da prepisuje. Ipak, svi dokazi govorili su protiv njega i na kraju je osuđen.

Video: Pobesneo zbog muzike u učionici: Nastavnik zgrabio učenika i izneo ga napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    29. jun 2020 | 18:09

    Koja istrosena fora, da je stavi samu u drugu ucionicu zbog prepisivanja, glupan, stavi je u prvi red samu za stolim a drugog ucenika/cu prebacis pozadi ili na njeno mjesto. Eh moj uco, sta sebi napravi. Svi bi mladu piletinu, vise negledaju ni koliko godina imaju, je li ludje vrijeme stiglo ili ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA