Trampu ne preti hapšenje: Interpol odbio da razmotri zahtev Irana

Optužbe ukazuju na povećane tenzije između Irana i SAD, koje traju otkako je Tramp jednostrano povukao SAD iz nuklearnog sporazuma Teherana i svetskih sila

  • 4
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Interpol je odbio da razmotri zahtev Irana, koji je izdao crvenu poternicu za predsednikom SAD Donaldom Trampom i zatražio pomoć te međunarodne policijske organizacije u hapšenju Trampa i još 35 osoba, zbog sumnje da su umešani u napad bespilotnom letelicom u Bagdadu u januaru, u kojem je ubijen iranski general Kasem Sulejmani.

Interpol je saopštio da neće razmotriti zahtev Irana, što znači da Trampu ne preti opasnost od hapšenja.

Međutim, kako ističe AP, optužbe ukazuju na povećane tenzije između Irana i SAD, koje traju otkako je Tramp jednostrano povukao SAD iz nuklearnog sporazuma Teherana i svetskih sila.

Iranski tužilac Ali Alkasimer rekao je da su Tramp i još 35 osoba osumnjičeni za umešanost u napad 3. januara, u kojem je ubijen Sulejmani, i da su optuženi za ubistvo i terorizam, prenela je iranska državna novinska agencija IRNA.

Tužilac nije naveo imena drugih optuženih, ali je naglasio da će Iran nastaviti sudski da goni Trampa i nakon što mu istekne predsednički mandat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA