≫ 

Korona ih je satrla ali mnogi Italijani svejedno neće da se vakcinišu

Pola Italijana se ne bi vakcinisalo protiv koronavirusa

  • 2
korona virus, koronavirus, vakcina, testiranje tajland

Foto: Tanjug/AP

Dok su u celom svetu angažovani najveći stručnjaci i naučnici, uložen ogroman novac da bi se što pre pronašla vakcina protiv Covida-19, istraživanje pokazuje da se polovina ispitanih Italijana ne bi vakcinisala u slučaju da bude pronađena vakcina protiv korona virusa.

Istraživanja na uzorku od hiljadu osoba sprovedeno je na Univerzitetu “Katolika” u Kremoni, prenosi list “Kotidiano di Sanita”, namenjen zdravstvenom osoblju.

Oni koji bi prihvatili da se vakcinišu protiv Covida su, prema istraživanju, su stariji ljudi penzioneri i mladi, studenti, dok su pripadnici srednje generacije zaposleni, preduzetnici i radnici skeptični prema vakcinisanju.

Psiholozi koji su učestvovali u istraživanju i interpretaciji podataka ističu da je u grupi ispitanika srednjih godina, koji se ne bi vakcinisali, veliki broj takozvanih “fatalista” osoba koji veruju da je zaštita od korona virusa “izvan njihove moći”.

Istraživači su takođe utvrdili da je odnos prema eventualnom vakcinisanju povezan sa stepenom društvene odgovornosti koju određena osoba ima.

Oni koji bi se vakcinisali protiv Covida-19 smatraju to delom odgovornosti prema društvu i ukupnom zdravlju kolektiva, a ne samo kao lični izbor.

Video: Dr Srđa Janković o razvijanju vakcine za Covid-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    30. jun 2020 | 13:31

    Pametni ljudi

  • haj

    30. jun 2020 | 18:10

    Svako koje pametan neče primit tu vakcinu sveje ovo igra da bi se narod vakcioniso a štase krije u tu vakcinu to mi neznamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA