≫ 

Dvojica Bugara pokušala da kidnapuju dečaka (14): Mamili ga u crni kombi, jedna sitnica ga spasla

Dečak iz grčkog grada Pirgosa u poslednji čas uspeo da utekne otmičarima

  • 0
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Grčkoj privela je dvojicu državljana Bugarske stare 19 i 23 godine, zbog sumnje da su prošlog četvrtka pokušali da otmu dečaka (14) u gradu Pirgos na zapadu Grčke.

Dečak, je, kako svedoči njegov otac, krenuo od kuće na čas engleskog, kada se kraj njega zaustavio crni kombi u kom su bili mladići.

Oni su ga pozdravili sa osmehom na licu i rekli da ih je njegova majka poslala da ga hitno vrate kući jer se nešto dogodilo. Dečak bi možda i ušao u vozilo da samo tri minuta pre toga nije napustio porodični dom u kom je sedela njegova majka.

Srećom, tinejdžer je bio toliko pametan da klimne glavom i sa usiljenim osmehom kaže: "Hvala, divni ste" i da se pravi da će ući u kombi. Kako se jedan od osumnjičenih okrenuo kako bi mu navodno otvorio vrata, dečak je krenuo da trči koliko ga noge nose.

U roku od nekoliko minuta bio je u školi i nastavnici engleskog jezika je ispričao šta se dogodilo. Odmah je došla policija koja je ispitala dečaka, a ubrzo su pronađeni osumnjičeni i privedeni.

- Ko zna šta bi bilo da nije samo nekoliko minuta pre toga izašao iz kuće. Znao je da ne mogu da mu govore istinu jer je malo pre toga sedeo sa majkom - rekao je otac za grčke medije.

Bugari, inače braća, danas bi trebalo da budu saslušani, a na teret im se stavlja pokušaj otmice maloletnog lica.

Podsetimo, pre nekoliko sedmica u Solunu je nestala devojčica koju je otela poznanica njene majke. Dete je pronađeno nakon 48 sati intenzivne potrage.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA