≫ 

Rampa iz Berlina za Srbiju: Nemačka ipak ne otvara granice za naše građane

Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila da će javnost obavestiti o daljim odlukama

  • 19
Rampa, stop, granica Foto: Shutterstock, Pixabay

Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije, te izgleda da će građani Srbije odlazak u Nemačku morati da odlože do daljnjeg.

- Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 01. jula 2020. godine relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemačke dosad još nije odlučila da li će slediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu ili preko Fejsbuka - navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.

Do sada je srpskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka.

Podsetimo, lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 14 zemalja od 1. jula moći slobodno da putuju u države članice EU. Na tom spisku se našla i Srbija.

Međutim, konačnu odluku o ulasku građana na teritoriju svoje države donosi pojedinačno svaka zemlje članica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    1. jul 2020 | 09:28

    HvalaBogu mogu kod Bucka Putina i Lukasenka bez zabrane

  • 5544

    1. jul 2020 | 09:06

    To smo i zasluzili,realno kod nas je leglo zaraze,nismo ni malo savesni i disciplinovani.Toliko!

  • To

    1. jul 2020 | 08:49

    Sve nista nije sigurno niti provereno niti pod kojim uslovima se moze u zemlje evropske unije ako Nemacka radi tako danas ce i ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA