≫ 

Još jedna šok odluka Austrije: Srbima ne dozvoljavaju ulaz, svojima poručili da napuste Srbiju

Austrija izdala upozorenje građanima da ne putuju u Srbiju i još pet zemalja Zapadnog Balkana

  • 97
Odlazak iz Srbije, Srbija, mladi, kofer, napuštanje zemlje Svojim državljanima poručili da ne putuju Srbiju i da se vrate kući ukoliko još nisu Foto: flickr/Nicolas Raymond, Profimedia

Austrija je danas izdala službeno upozorenje svojim građanima za putovanja u Srbiju i još pet država Zapadnog Balkana. Upozorenje se odnosi na putovanje u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, tzv. Kosovo, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

Upozorenje je najvišeg, šestog nivoa. Građanima se ne preporučuje putovanje u ove zemlje, a od Austrijanaca koji trenutno ili stalno borave u ovim zemljama traži se da napuste države.

Odluka je, kako su obrazložili na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, doneta na temelju opsežnih informacija koje pružaju austrijska i evropska predstavnička tela i koja se redovno ažuriraju, a namera je da se putnicima ponudi najveća moguća transparentnost i najširi mogući temelj za odluke o putovanju.

Upozorenje se odnosi i na brojne druge zemlje, a između ostalih i na SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i kinesku provinciju Hubei, četvrti Giterslo i Varendorf u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija i italijansku regiju Lombardiju.

Podsetimo, Austrija je ranije danas, uprkos preporukama Saveta EU o otvaranju granica, odlučila da ne otvara granice za građane sa Zapadnog Balkana. Ova odluka ne odnosi se samo na njihove državljane koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i tzv. Kosova.

Svi građani - austrijski državljani ili stranci sa boravkom u Austriji, koji se vrate iz tih zemalja i teritorija, međutim, moraju u dvonedeljni karantin, odnosno da urade PCR test.

Video: Molitva u austrijskom selu koji ima strahovito ime: Sveta Korono, moli Boga za nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski$pijun

    1. jul 2020 | 15:19

    Мене искрено не интересује да улазим у њихово блато !

  • Paracinac

    1. jul 2020 | 13:49

    Bas za 5 zemlje koje nisu u EU??? Bas mi smo zararaza a oni svi gospoda... Pa polago gospodo švabe... Bog ne cita novine.... Sve se to vrati.. Kako se ponasate prema nama tako ce i vama kad tad da se vrati.. Mi jesmo mozda finansiski slabiji ali za ostalo smo institucija... U svemu.. Postoje stvari koje ne mogu se resiti parama a stocice vas i to... Samo polako.. Ljubi brat

  • Mare

    1. jul 2020 | 13:58

    Zamajavanje ,glupost.Koga bre briga.Ovi sto komentarisu negativno za Srbiju pogledajte sta se radi po usa nadjite na internetu snimke.Da vam ne prepricavam.Austrija? Nebitna drzavica totalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA