≫ 

Mađari puštaju samo Srbe: Orban kaže da smo samo mi bezbedni, ostale zemlje skinuo sa spiska

Mađari odlučili da ne uvaže listu EU, a izuzetak je jedino Srbija

  • 8
HORGOS GRANICA STANJE prelazak granični prelaz putnici koferi

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu "bezbednih" država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

- Po prvi put, ne možemo da podrzimo zahtev EU, zato što bi to bilo protiv zdravstvenih interesa mađarskog naroda - naveo je Orban u video-poruci na "Fejsbuku", a prenosi Rojters.

Orban je dodao da će za ljude koji prolaze kroz Mađarsku na putu ka drugim državama biti ponovo upostavljen "humanitarni koridor", koji je postojao i u vreme kada je prvi talas pandemije u Evropi bio na vrhuncu.

- Svako ko prolazi kroz Mađarsku moraće da koristi taj koridor. Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj put i na snazi će biti stroga granična kontrola-  naveo je Organ.

Savet EU usvojio je preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Video: Više od 6.000 ljudi prešlo granicu s Makedonijom, nema straha među putnicima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA