≫ 

(UZNEMIRUJUĆE) Policajci ubili čoveka naočigled unuka (3), pa dete položili preko krvavog tela

Građani Kašmira optužuju vlasti za svirepo ubistvo Bašira Kana i tvrde da su pripadnici bezbednosnih snaga stavili dete da leži preko mrtvog dete

  • 1
Kašmir, ubistvo Foto: Tanjug/AP

Fotografija trogodišnjeg dečaka koji sedi na krvavim grudima ubijenog dede razbesnela je stanovnike Kašmira nakon što su se fotografije pojavile na društvenim medijima. Porodica tvrdi da su pripadnici bezbednosnih snaga svirepo ubile Bašira Kana (65) naočigled unuka tokom protesta.

Suhail Ahmed, Baširov sin, tvrdi da je njegov otac izvučen iz kola i upucan pred detetom tokom sukoba koji su se juče odvijali između indijskih trupa i pobulnjenika. Tvrdi da su policajci potom stavili dete da sedi na dedinim krvavim grudima i stravičan prizor fotografisali.

Na društvenim mrežama kruže fotografije nepoznatog autora na kojima se vidi potresan prizor. Nedužni čovek je stradao jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, kada je pobunjenik pucao u pripadnike policije iz džamije u gradu soporu. U napadu je ubijen jedan pripadnik organa reda, a trojica su teško ranjena.

Zvaničnik policije u Kašmiru oštro je odbacio tvrdnje porodice, tvrdeći da su pobunjenici ubili Bašira Kana. On je rekao da su njegovi pripadnici spasli dete inače bi i ono bilo mrtvo.

- Lažu. Da je ubijen u razmeni vatre, njegovo telo bi bilo u kolima, ne bi ležao u lokvi krvi na ulici. Takođe, automobil bi bio oštećen, a nije. Nema ni ogrebotine, ni traga od metka - kaže ogorčeni Ahmed.

Ubrzo su osvanule fotografije deteta kako plače dok sedi u krilu policajca u krvavoj majici sa slatkišima u rukama. Amnesi international osudio je potez indijske policije zbog objavljivanja potresnih fotografija i otkrivanja identiteta deteta.

Video: Gnevni Pakistanci okupljeni oko olupina indijskih aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA