Pariz raspustio jedinicu specijalne policije zbog kriminala

Vesti o događajima u Sen San Deniju ponovo su uzburkale javnost i izazvale bes građana zbog policijskih zloupotreba i rasne neravnopravnosti

  • 2
Francuska policija sukobila se sa učesnicima protesta u Parizu koji su na njih bacali kamenice, palili gume i razbijali automobile, a tom prilikom uhapšeno je oko 165 osoba. Foto: Tanjug/AP

Načelnik pariske policije Didije Lalman raspustio je jedinicu specijalne policije u siromašnom pariskom predgrađu Sen San Deni, nakon što je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv četvorice pripadnika optuženih za "naročito ozbiljna" krivična dela, između ostalih krađe, posedovanje narkotika i iznude novca od dilera droge.

Iz policijske uprave Pariza najavljeno je, kako je preneo AP, da će se analizirati način funkcionisanja u specijalnoj jedinici i utvrditi razlozi za izostanak saradnje sa lokalnom policijom, kao i da će se preispitati procedure za prijem pripadnika u tu i takve specijalne policijske snage.

Vesti o događajima u Sen San Deniju ponovo su uzburkale javnost i izazvale bes građana zbog policijskih zloupotreba i rasne neravnopravnosti.

Pored četvorice pripadnika policije protiv kojih je pokrenut krivični postupak, još petnaestorica su predmet preliminarne istrage, saopštile su sudske vlasti.

Video: Radili su svoj posao: Policajci na protestu spasili dete sigurne smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA