"Što je tata otišao u Grčku? Pa, pitajte njega": Džonson "oduvao" novinare

Džonson upitan o očevom putovanju u Grčku novinarima poručio da to pitanje postave senioru

  • 0
Boris Johnson, Boris Džonson, korona virus Boris Džonson / Foto: Tanjug/AP

Zamoljen da prokomentariše to što je njegov otac otputovao u Grčku uprkos preporuci nadležnih u Velikoj Britaniji da se stanovništo uzdrži od putovanja u inostranstvo, britanski premijer Boris Džonson odgovorio je voditelju jedne radio stanice da bi to pitanje trebalo da postavi - Džonsonu senioru.

- Mislim da bi zaista trebalo da to pitate njega - rekao je Džonson u intervjuu za radio LBC, dodajući da ne želi da otkriva pojedinosti razgovora sa članovima svoje porodice.

On je takođe rekao da misli da je ubedljiva većina Britanaca razumela šta treba činiti tokom pandemije korona virusa i postupala veoma mudro.

Zbog pandemije, direktni avionski letovi iz Velike Britanije u Grčku zabranjeni su najmanje do sredine jula, a britansko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je da se u inostranstvo ide samo ako je to nužno, podseća BBC.

U izjavi za "Dejli mejl", Džonsonov otac Stenli je objasnio da je u Grčku pre dva dana otišao neophodnim poslom, budući da je želeo da se uveri u to da u kući koju je iznajmio za odmor nema opasnosti od zaraze korona virusom.

Video: Bili smo i uverili smo se: Grčko ostrvo na kojem turiste iz Srbije dočekuju kao bogove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA