Otkriveno kako se Putin štiti od korone, sad svi hoće njegove tunele za dezinfekciju

Kao jedna mera za sprečavanje širenja korona virusa

  • 0
Tunel, kod Vladimia Putina

Printskrin: Twitter/@Kremlinpool_RIA

Peru, Izrael, Grčka, Estonija i Španija pokazale su interesovanje za tunele za dezinfekciju nakon što se proširila vest da su isti postavljeni u rezidenciji ruskog predsednika Vladimira Putina kao i u Kremlju.

- Druge zemlje i Evropska unija su zainteresovani za tunele. Sada aktivno radimo na tome kako možemo da ih potvrdimo za evropsko tržište, jer je interesovanje veliko - rekla je Olga Izranova, direktorka firme koja ih proizvodi.

Ona je istakla kako su Grčka, Estonija i Španija pokazale interesovanje za nabavku tunela za dezinfekciju. I Peru i Izrael su takođe zainteresovani.

U ovom trenutku fabrika može da ih proda samo zemljama u Carinskoj uniji, prenosi Sputnjik.

- Mi sarađujemo sa Belorusijom i Kazahstanom, lako možemo da im prodamo naše proizvode i za ovo imamo sve sertifikate - objasnila je Izranova.

 

Prema njoj, firma "Motor Technologies" već je primila zahtev iz Kazahstana da im dostavi 30 tunela za dezinfekciju.

Takođe je priznala kako su izveštaji o instalaciji tunela u rezidenciji predsednika i u Kremlju podigli interesovanje potencijalnih kupaca.

Ranije u junu vlada je saopštila kako su ovi tuneli postavljeni u rezidenciji predsednika Putina. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je kako je sličan tunel postavljen i u Kremlju, kao mera sprečavanja širenja korona virusa.

Video: Lukašenko nije hteo da bude pored Putina: Prošišao ruskog predsednika i stao kraj Tokajeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA